Primul smartphone Nokia cu Android, aşteptat pentru lansare în această lună

Primul smartphone Nokia cu Android, aşteptat pentru lansare în această lună

Cunoscut sub numele de cod Normandy, primul smartphone Nokia cu Android ar putea fi prezentat oficial chiar în decursul lunii februarie, cu ocazia expoziţiei MWC 2014.

Potrivit unei surse citată de publicaţia Wall Street Journal, Normandy este proiectul unui smartphone entry-level cu Android pregătit de Nokia încă dinaintea începerii tratativelor de achiziţie cu gigantul Microsoft, produsul finit urmând să fie lansat cu numele Nokia X. Chiar şi aşa, influenţa companiei din Redmond asupra platformei software este uşor de sesizat, versiunea de Android oferită fiind bine camuflată cu o interfaţă în stil Windows Phone 8.

Nokia X

Însă modificările nu se opresc la designul de interfaţă, OS-ul livrat cu telefonul Nokia X fiind practic izolat de ecosistemul Android. Astfel, în loc de acces la magazinul Google Play, utilizatorii Nokia X vor trebui să se descurce cu serviciile oferite de Microsoft şi Nokia.

Potrivit listei neoficiale cu specificaţii, Nokia X este un smartphone dual-SIM cu chipset dual-core Snapdragon 200, 512MB memorie RAM şi un ecran de 4 inch cu rezoluţie WVGA.

Cu preţ de vânzare la nivelul seriei de telefoane Asha,  Nokia X ţinteşte un public format din amatori de telefoane ieftine cu Android, pe care să-i familiarizeze şi în cele din urmă fidelizeze  ecosistemului Windows Phone 8. Prin urmare, Nokia şi Microsoft nu au decât de câştigat din lansarea unui smartphone hibrid cu sistem Android şi interfaţă Windows Phone, singurul păgubit fiind de fapt Google, care poate pierde din influenţa pe care o are în pieţele emergente. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult