Telefonul Nokia Normandy va costa aproximativ 110 $

Telefonul Nokia Normandy va costa aproximativ 110 $

Nici nouă nu ne-a venit să credem atunci când am auzit că Nokia va lansa un telefon cu Android, similar cu cele din gama Asha. Cu numele de cod Normandy, el a apărut în multe ipostaze neoficiale în ultimele luni. În ciuda faptului că tranzacţia între Microsoft şi divizia de telefoane mobile de la Nokia urmează să se definitiveze în curând, telefonul se pare că va ajunge pe piaţă. Lansarea terminalului este aşteptată la MWC 2014, iar acum aflăm cât ar putea fi preţul cu care producătorul îl va comercializa.

Nokia Normandy - intefaţa

În informaţiile apărute pe Internet, acest telefon a apărut cu numele Normandy, Nokia X sau A110. El ar trebui să aibă un ecran de 4” cu 480×800 pixeli, un chipset accesibil de la Qualcomm, 512 MB RAM şi 4 GB de memorie internă. Nokia Normandy ar trebui să înlocuiască pe piaţă modelele de top din gama Asha, cum ar fi Asha 501. El se adresează în primul rând pieţelor în curs de dezvoltare. Sistemul de operare Android rulat va fi modificat semnificativ, astfel că interfaţa va semăna cu cea a smartphone-urilor cu Windows Phone, iar utilizatorii nu vor avea acces la magazinul oficial de aplicaţii Play sau la unele servicii Google.

Carcasa roşie a lui Nokia Normandy

Suntem foarte curioşi să vedem ce se va întâmpla cu acest proiect după ce Microsoft va prelua efectiv controlul asupra diviziei de telefoane mobile de la Nokia. Google este un concurent important pentru Microsoft pe piaţa mobilă şi folosirea sistemului de operare Android va fi o problemă. Nokia Normady a apărut pe site-ul unui magazin de specialitate din Asia, la preţul de aproximativ 110 $. Pe acelaşi site, Nokia 525 costă 160 $. Rămâne de văzut pe ce pieţe europene va fi disponibil telefonul şi la ce preţ va ajunge şi în ţara noastră.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News