Nokia 400 ar putea fi primul telefon cu Android fără ecran touch

30.01.2020
Nokia 400 ar putea fi primul telefon cu Android fără ecran touch

Descris drept feature-phone şi nu smartphone în adevăratul sens al cuvântului, noul telefon Nokia demonstrează că hardware-ul necesar rulării unei versiuni reduse de Android este în prezent atât de ieftin, încât îl poţi folosi pe telefoane de la orice categorie de preţuri.

În mod normal, producătorul HMD Global apelează pentru acest tip de telefoane mobile la KaiOS, un sistem de operare simplificat, dar capabil totuşi să ruleze aplicaţii Google esenţiale precum YouTube, Maps şi chiar Google Assistant.

Indiciul care arată folosirea platformei Android pe telefonul Nokia 400 este menţiunea ”GAFP” apărută pe site-ul Wi-Fi Alliance, organizaţia responsabilă cu certificarea echipamentelor Wi-Fi.

Potrivit informaţiilor adunate până acum din surse neoficiale, Nokia 400 ar putea avea şi o versiune 4G, capabilă să ofere viteze mai mult decât rezonabile de acces la internet. O posibilă aplicaţie pentru acesta ar fi cea de hotspot Wi-Fi pentru alte dispozitive aflate în apropiere, presupunând mai întâi că acumulatorul poate faţă unui consum de energie susţinut, iar funcţionalitatea nu a fost înlăturată din versiunea de Android.

Rămâne de văzut şi cum anume vor putea viitorii utilizatori să exploateze avantajele Android pe un ecran atât de mic, folosind tastatura T9 ca unic mijloc de interacţiune cu interfaţa aplicaţiilor.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult