Nokia 5 primeşte actualizări mai repede decât telefoanele Google Pixel

08.09.2017
Nokia 5 primeşte actualizări mai repede decât telefoanele Google Pixel

HMD Global a promis încă de la început actualizări rapide pentru noile sale smartphone-uri din gama Nokia, iar Nokia 5 reuşeşte să întreacă aşteptările tuturor. În general, telefoanele din seriile Nexus şi Pixel sunt primele care au acces la cele mai noi pachete de securitate de la Google, însă pentru update-ul pentru septembrie, mid-range-ul Nokia este primul dispozitiv pe care este disponibil.

Utilizatorii de dispozitive Nokia 5 au primit zilele trecute un nou update de software care aduce securitatea sistemului Android la zi. Acest lucru este curios având în vedere că update-ul nu a fost încă lansat pe dispozitivele Pixel şi Pixel XL, telefoanele oficiale Google, care au de obicei acces primele la orice tip de actualizare software pentru Android, întrucât sunt folosite drept platforme de dezvoltare pentru sistemul de operare.

Este foarte posibil însă ca Google să aştepte puţin pentru lansarea acestui update, pentru a-l integra în varianta finală de Android Oreo, care este deja disponibilă pentru o parte dintre utilizatorii Pixel. Acum că am văzut la prima mână cât de rapidă este echipa de dezvoltare software din cadrul HMD Global, putem să avem încredere în declaraţiile reprezentanţilor companiei care promiteau Android Oreo pe toată gama de dispozitive Nokia.

Momentan nu a fost confirmată o fereastră de lansare pentru Android 8.0 pe telefoanele HMD, însă cu siguranţă nu vom avea de aşteptat foarte mult.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult