Nokia 7+ apare în imagini cu ecran 18:9 şi Android One. Nokia 1 va fi noul model de bază al HMD

Nokia 7+ apare în imagini cu ecran 18:9 şi Android One. Nokia 1 va fi noul model de bază al HMD

Unul dintre dispozitivele pe care le aşteptăm din partea HMD Global este Nokia 7+, un model pe care l-am mai întâlnit în diverse leak-uri săptămânile trecute. Pentru prima dată avem însă fotografii de presă foarte clare cu dispozitivul, care ne dezvăluite câteva detalii foarte interesante despre acestea. Probabil cea mai mare surpriză fiind includerea sa în programul Android One, care asigură un sistem de operare complet curat, fără bloatware şi actualizări rapide.

Nokia 7+ va fi primul dispozitiv produs de HMD Global bazat pe noul design modern cu margini subţiri şi display Full HD+ pe format 18:9. Zvonurile spun că telefonul va integra un chipset Snapdragon 660 de la Qualcomm, 4 GB RAM, 64 GB stocare, cât şi un sistem dual-camera pe partea din spate. Acesta va folosi un senzor de 12 megapixeli şi unul secundar pentru zoom de 13 megapixeli, cu optică realizată de ZEISS. Pe partea din faţă, camera fa integra un senzor de 16 megapixeli.

Design-ul exterior pare să se alinieze la seria Nokia lansată în 2017, cu linii curbate la margini, un jack pentru căşti în partea de sus şi un port USB Type-C în  partea de jos. Fotografiile prezintă dispozitivul cu un spate alb sau gri şi accente portocalii in jurul display-ului, pe butoane şi în jurul senzorului de amprentă şi camerei. Am mai văzut în trecut un design similar pe modelul Nokia 6 (2018), lansat la începutul lunii ianuarie în China.

Imaginile au fost lansate pe internet de către Evan Blass, cunoscut pentru leak-urile bazate pe informaţii din surse sigure. Tot acesta a publicat şi imagini cu un nou model entry-level de la HMD: Nokia 1, un smartphone echipat cu Android Go.

Ambele dispozitive sunt aşteptate în cadrul prezentării de presă Nokia, care va avea loc la sfârşitul lunii în cadrul MWC.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult