Nokia 808 PureView – noi poze cu camera foto de 41MP

27.04.2012
Nokia 808 PureView - noi poze cu camera foto de 41MP

Nokia a oferit o nouă demonstraţie cu performanţele camerei foto de 41 MP, instalată pe modelul smartphone 808 Pure View.

Nokia 808 PureView

Chiar şi redimensionate la o rezoluţie de 5MP, pozele afişează un volum impresionant de detalii fine şi o paletă bogată de culori. Deşi nu putem spune prea multe despre acurateţea culorilor, trebuie să recunoaştem că acestea sunt foarte plăcute privirii.

Poze cu Nokia 808 PureView - efect Depth-of-Field

Remarcabil este şi efectul Depth-of-Field, rezervat de obicei doar pentru camerele foto din gama DSLR. Obţinerea unui astfel de efect folosind camera foto a unui telefon mobil este în mod normal imposibilă, din cauza construcţiei compacte a ansamblului optic.

Poze cu Nokia 808 PureView - nivel superior al detaliilor

Nokia a adăugat în albumul de fotografii şi imagini la rezoluţia nativă de 41 MP. Aici, dacă dăm zoom pentru observarea detaliilor fine, claritatea percepută nu mai este atât de grozavă, dar detaliile rămân încă foarte bine conturate. Dimensionate pentru vizionarea în mod maximizat, pozele sunt aproape imposibil de diferenţiat faţă de cele obţinute cu un aparat foto performant.

Poză cu Nokia 808 PureView, la rezoluţia nativă de 41MP

Per total, Nokia 808 PureView are toate şansele să devină un nou etalon pentru compararea performanţelor telefoanelor mobile, în materie de fotografie. Cel puţin pentru moment, nici un alt telefon mobil nu poate concura performanţele foto atinse de Nokia 808 PureView, condiţii în care preţul la precomandă cerut de unele magazine parcă nu mai pare chiar atât de exagerat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult