Nokia 9 a fost confirmat de HMD Global. Va fi orientat către funcţii foto avansate

10.12.2018
Nokia 9 a fost confirmat de HMD Global. Va fi orientat către funcţii foto avansate

În timp ce Huawei, Samsung şi Apple se luptă pentru dezvoltarea celei mai performante camere pentru smartphone-uri, alte companii vin din urmă cu soluţii din ce în ce mai bune. Telefoanele Nokia din trecut erau considerate unele dintre cele mai bune la acest capitol, modelele PureView fiind în special apreciate de către fani, însă de la revenirea brandului pe piaţă sub HMD Global, eforturile în această direcţie au fost limitate. Se pare însă că Nokia 9 PureView va marca intrarea în această cursă, reprezentanţii companiei confirmând acest lucru direct.

Conform WinFuture.de, un reprezentant din Germania al companiei finlandeze a confirmat faptul că Nokia 9 este un produs care există, iar motivul pentru care acesta încă nu a ajuns pe piaţă este tocmai performanţa foto, un aspect pe care HMD se concentrează foarte mult în acest moment. Modelele de top de până acum, Nokia 8, 8 Sirocco şi 7 Plus au oferit camere decente şi funcţii foto interesante, însă niciunul nu a reuşit să aducă telefoanele acestui brand în topurile celor mai performante la acest capitol.

Britta Gerbracht de la HMD Global Germania a confirmat astfel că Nokia 9 a fost amânat în special pentru a pune la punct un sistem de camere performant, iar testele iniţiale nu au atins nivelul de calitate pe care HMD Global şi-l dorea. De asemenea, sistemul de camere este mai complicat decât în trecut (acesta se zvoneşte că va folosi cinci senzori), iar Foxconn, partenerul care dezvoltă hardware-ul, a întâmpinat dificultăţi în producţie.

În ciuda faptului că nu a fost confirmată o dată de lansare pentru Nokia 9 şi nici dacă acesta va folosi sau nu branding-ul PureView, detaliile care au putut fi confirmate sugerează că informaţiile care au apărut pe internet în mod neoficial privin de la o sursă de încredere. Astfel, lansarea telefonului în perioada dintre CES 2019, care porneşte la începutul lunii ianuarie, şi MWC 2019, care începe la sfârşitul lunii februarie, ar putea fi atinsă, mai ales dacă HMD şi Foxconn reuşesc să corecteze rapid problemele hardware şi software pe care le-au depistat în procesul de dezvoltare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult