Nokia confirmă că EOS va folosi un senzor de 41 megapixeli

20.06.2013
Nokia confirmă că EOS va folosi un senzor de 41 megapixeli

Nokia EOS, telefonul Windows Phone care va prelua ştafeta prestaţiei foto superioare de la modelul 808 PureView, este subiectul zvonurilor încă de la începutul acestui an. Pe parcurs, au ieşit la iveală mai multe imagini cu carcasa acestui viitor terminal însă, chiar dacă era evident că locaşul camerei foto este unul care va găzdui un senzor de mari dimensiuni, rezoluţia acesteia nu a fost niciodată confirmată.

Compania a clarificat însă şi acest aspect, afirmând în cadrul unui anunţ făcut pe blogul Nokia Conversations că avem 41 de milioane de motive să aşteptăm lansarea acestui viitor terminal, un indiciu care este mai mult decât concludent.

Anul trecut, 808 PureView a impresionat cu senzorul său de mari dimensiuni şi tehnologia PureView. Camera oferea fie captură foto la rezoluţia nativă de 7728 x 5368 pixeli, unde senzorul camerei se comporta ca orice alt model cu pixeli de 1,4 microni dar imortaliza imagini de mari dimensiuni, fie captură foto la rezoluţiile de 5 şi 8 MP, unde se folosea însă tehnologia PureView pentru reducerea zgomotului de imagine şi îmbunătăţirea parametrilor coloristici.

Odată cu acest senzor cu rezoluţie de 41 MP, mai mult ca sigur că vom primi aceleaşi opţiuni de zoom pe care le-am remarcat anul trecut, adică 4x în cazul filmării 1080p şi 6x în cazul cele 720p. Zvonurile afirmă că EOS va prelua unele din avantajele Lumia 920, cum ar fi stabilizarea optică şi performanţa bună în lumina scăzuta, însă pentru confirmarea acestor detalii va trebui să aşteptăm evenimentul care va avea loc de pe data de 11 iulie la New York.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News