Nokia lansează Android 10 pe telefoane mid-range accesibile

07.01.2020
Nokia lansează Android 10 pe telefoane mid-range accesibile

Telefoanele Nokia de la HMD Global au fost desemnate în trecut unele dintre cele mai bune pentru cei care îşi doresc update-uri rapide, indiferent de gama din care acestea fac parte. Între timp, jucători mai mari precum Samsung şi Huawei au început să prindă din urmă dezvoltatorii software HMD şi chiar să îi întreacă, compania finlandeză reuşind să actualizeze până în prezent doar trei dispozitive la Android 10, deşi este disponibil de patru luni. Astăzi, utilizatorii de Nokia 6.1 Plus vor putea face update, în timp ce restul utilizatorilor vor trebui să mai aştepte pentru noul pachet software.

Nokia a anunţat lansarea update-ului la Android 10 pentru Nokia 6.1 Plus pe contul său de Twitter, oferind şi un link în care sunt prezentate noutăţile pe care acest update le aduce. Cei care deţin un Nokia 6.1 pot căuta update-ul chiar acum prin intermediul meniului de setări, asta dacă nu a apărut deja notificarea care îndeamnă la instalarea pachetului OTA.

Având în vedere că update-ul are în jur de 1,3 GB, este recomandată descărcarea acestuia folosind o conexiune Wi-Fi pentru a evita vitezele reduse de pe 4G şi consumarea traficului de date pentru cei cu abonamente cu trafic limitat.

 

 

Iată lista de noutăţi pe care o aduce Android 10 pe Nokia 6.1 Plus:

  • Dark Mode
  • Smart Reply
  • Navigaţie prin gesturi
  • Noi setări pentru intimitate şi localizare
  • Pach-ul de securitate Google pentru luna decembrie 2019

Recent, modelele Nokia 8.1,7.1 şi Nokia 9 PureView au primit aceleaşi funcţii în cadrul update-ului la Android 10.

UPDATE: actualizarea la Android 10 a ajuns tot astăzi şi pe Nokia 7 Plus, un alt model mid-range puţin mai vechi.,

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult