Nokia Lumia 825 ar putea fi primul Windows Phone care oferă un ecran mai mare de 5″

Nokia Lumia 825 ar putea fi primul Windows Phone care oferă un ecran mai mare de 5

Nokia a făcut deja un pas timid în lumea telefoanelor mobile cu ecrane de mari dimensiuni atunci când a anunţat Lumia 625, ecranul său de 4,7” fiind cel mai mare folosit de finlandezi până acum. Dacă zvonul următor se va adeveri,  atunci Nokia va trece în curând de bariera celor 5”, însă, din păcate, nu este vorba de modelul de vârf zvonit de ceva vreme.

Dacă Lumia 625 se adresează segmentului inferior de piaţă, viitorul model Lumia 825 va ataca segmentul intermediar, la fel ca modelul Lumia 820. Conform unei surse chineze, acest telefon va oferi un ecran cu o diagonală de 5,2” şi o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, o combinaţie obişnuită şi suficient de bună pentru gama intermediară.

Conform datelor apărute, platforma hardware va fi un produs Qualcomm care va oferi un procesor quad-core tactat la 1,2 GHz şi un nucleu grafic Adreno 305, singurul cip care corespunde acestei descrieri fiind  soluţia MSM8926, un membru al familiei Snapdragon 400 care este bazat pe nuclee ARM Cortex-A7.

Implementarea unui procesor quad-core, în acest moment nesuportat de către platforma Windows Phone, ne spune că acest model va ajunge pe piaţă împreună cu actualizarea GDR3, aceasta fiind aşteptată undeva către finalul acestui an.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News