Nokia Morph – demonstraţia video a conceptului care-ţi va schimba viaţa

Nokia Morph – demonstraţia video a conceptului care-ţi va schimba viaţa

Telefonul flexibil Nokia Morph a stârnit interesul tuturor, încă de la primele imagini. Deşi este doar un concept, apariţia în viitor a unui astfel de dispozitiv ne va schimba cu siguranţă stilul de viaţă. În prezentarea succintă de ieri, vorbeam despre capacitatea lui Morph de a se transforma.

Imaginează-ţi cum dintr-un telefon obişnuit devine PDA, headset sau brăţară. Mai mult decât atât, nano-materialele din care este construit Nokia Morph sunt “vii” şi au capacitatea de a interacţiona cu mediul înconjurător oferindu-ţi informaţii despre anumiţi compuşi chimici din aer, spre exemplu. Nu mai zic de încărcarea solară. Prin extrapolare, clădiriile din viitor vor fi acoperite de celule solare ce vor reprezenta principala sursă de energie. Revin la conceptul Nokia şi menţionez că suprafaţa “inteligentă” se curăţă singură – este hidrofobă. Şi, nu în ultimul rând, cum vei observa în clipul de mai jos, interfaţa nu putea fi altfel decât senzitivă (haptică).

Impresionant, nu? Deşi pare să ne depăşească, nano-tehnologia implementată la nivel molecular va fi în viitor ceva obişnuit, aşa cum în momentul de faţă interfaţa touchscreen sau conexiunea Wi-Fi nu mai miră pe nimeni. Nokia şi cercetătorii de la Cambridge University estimează că visul Nokia Morph va deveni realitate în aproximativ şapte ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News