Nokia N810 Tablet – Web 2.0 pe un computer cat mobilul

30.10.2007
Nokia N810 Tablet - Web 2.0 pe un computer cat mobilul

Nokia si-a anuntat noul dispozitiv portabil N810 Internet Tablet – un N800 imbunatatit – la conferinta WEB 2.0 Summit 2007 desfasurata in octombrie la San Francisco.

Motivul? Daca un telefon obisnuit capabil sa acceseze internetul nu stie sa vada filme de pe YouTube, sa tina videoconferinte prin Skype ori sa ofere o experienta de navigare web ca pe laptop, N810 le face pe toate, este compatibil WEB 2.0 si intra in buzunar. 480 USD (prezenta incerta in Romania); www.nokia.com

  • Se conecteaza prin Wi-Fi la cel mai apropiat hotspot. N-ai nici unul in zona? Porneste conectivitatea Bluetooth pe mobilul din buzunar si foloseste-l drept modem de date fara fir pentru Nokia N810 Internet Tablet. Camera VGA de langa display-ul de 4,13 inci abia asteapta o partida de videochat pe internet prin aplicatii ca Skype sau Gizmo. Nu uita sa raspunzi si in scris la mesajele online primite de la prietenii tai cu avatar.

  • Da, are receptor GPS incorporat si ghidare cu voce sintetizata, ca sa nu te pierzi in spatiu. Daca stai bine cu orientarea, „arunca la cos" harta de pe ecran si scrie cu tastatura care aluneca de sub ecran o insemnare pentru blogul tau. Sau scrie-o cu degetul direct de pe display; este sensibil la atingere.

  • Stim, nu prea vezi pe mobil video de pe YouTube. N810, inarmat cu cea mai recenta versiune a playerului Adobe Flash, iti prezinta clipurile pe un ecran de 4,13 inci, panoramic si de rezolutie inalta (800×480 de pixeli). Daca ramai fara net, tot nu te plictisesti. Il pui sa cante niste melodii MP3, pana la 7.500, atatea cate incap pe cardul de memorie de 10GB cumparat separat.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News