Nomofobia – stresul cauzat de lipsa telefonului mobil

30.06.2009
Nomofobia – stresul cauzat de lipsa telefonului mobil

NomofobiaPe măsură ce tehnologiile evoluează, dependenţa oamenilor de gadgeturi devine din ce în ce mai puternică. În lipsa unui laptop, TV dar mai ales a unui telefon mobil, mulţi indivizi sunt încercaţi de nomofobie (Nomophobia = No Mobile Phobia), un sentiment de nelinişte profundă sub presiunea căruia mintea ta nu poate scorni o altă activitate decât una legată de utilizarea jucărioarelor high-tech.

Ce mă fac? Nu am telefonul la mine!”. Dacă ţi se întâmplă des să-ţi pui această întrebare atunci te poţi considera un “nomofob”, adică un om stresat de faptul că nu are telefonul mobil asupra lui.

Conform unui studiu efectuat în UK, 53% dintre cei chestionaţi prezintă o astfel de temere. Procentul nomofobilor este mai mare în rândul bărbaţilor (58%), reprezentantele sexului frumos fiind ceva mai liniştite în lipsa telefonului mobil (48%).

Încercaţi să plecaţi într-un concediu fără laptop şi telefon. Să locuiţi într-o cameră fără TV. Câţi dintre voi sunteţi încântaţi de idee? Probabil că puţini. Poate ar trebui să ne aducem aminte de vremurile în care plecam la mare sau la munte fără să avem asupra noastră atâtea dispozitive. Iar distracţia era maximă pentru că nimeni nu se izola de restul pe motiv că are de rezolvat o problemă urgentă primită pe mail sau că are cine ştie ce de tastat la calculator.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News