OnePlus 3 ar putea fi înlocuit cu un model îmbunătăţit [UPDATE]

13.10.2016
OnePlus 3 ar putea fi înlocuit cu un model îmbunătăţit [UPDATE]

UPDATE: CEO-ul OnePlus, Carl Pei, a dezminţit pe Twitter o parte din acest zvon, sugerând că modelele următoare de OnePlus 3 şi nu numai, vor păstra display-ul AMOLED folosit pe varianta disponibilă la vânzare acum. Cu toate acestea, nu a confirmat sau infirmat existenţa unui nou model îmbunătăţit.

OnePlus pare să se confrunte cu probleme pe partea de aprovizionarea cu componente pentru fabricarea modelului „3”. Cei care doresc să cumpere un astfel de telefon de pe site-ul oficial vor trebui să aştepte cel puţin 12 zile pentru livrare, însă doar unul dintre cele două variante ale telefonului pot fi comandate. Zvonurile spun că de vină este lipsa componentelor, care ar putea duce la lansarea unui model nou, cu hardware puţin diferit.

Conform GizmoChina, OnePlus se pregăteşte să oprească complet fabricaţia de OnePlus 3 în versiunea sa iniţială, urmând să aducă pe piaţă o variantă upgradată. Problema cea mai mare pare să fie producătorul de display-uri AMOLED, care nu poate ţine pasul cu cerinţele OnePlus. Întrucât este programată înlocuirea acestor panouri cu unele LCD, care vor fi mai uşor de produs şi care vor asigura un proces de fabricare mai rapid, compania pare să dorescă să aducă şi un upgrade de performanţă smartphone-ului său de top.

În locul chipset-ului Snapdragon 820, GizmoChina sugerează că va fi implementat noul Snapdragon 821, care vine cu performanţă ridicată şi foarte probabil va asigura compatibilitate cu noul software de realitate de la Google, Daydream VR. OnePlus 3 va dispărea astfel de pe piaţă, fiind înlocuit de noul telefon care va fi numit OnePlus 3S sau OnePlus 3 Plus.

Cel mai probabil noul OnePlus 3 va înlocui în oferta vechiul model la acelaşi preţ de 399 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult