OnePlus 7: primele imagini 3D cu telefonul

04.03.2019
OnePlus 7: primele imagini 3D cu telefonul

Lansarea lui OnePlus 7 este aşteptată cândva spre sfârşitul primăverii, în perioada mai-iunie, însă deja avem multe detalii despre noul smartphone al celebrului producător din China. După mai multe zvonuri care sugerau că noul telefon va include un design de tip slider, avem pentru prima dată imagini 3D realizate după planurile oficiale, publicate de OnLeaks şi Pricebaba, care dezvăluie că, de fapt, OnePlus 7 va integra o cameră motorizată, care se ascunde atunci când nu este folosită.

OnePlus 7 – Design

Sistemul de cameră motorizată nu este tocmai nou, în urmă cu fix un an, Vivo prezentând primul astfel de smartphone sub forma prototipului Vivo Apex. Acesta s-a transformat în vara anului trecut în Vivo NEX şi a dat startul unui nou trend în industria smartphone-urilor, alţi producători abordând un design similar.

Integrarea unui modul de cameră motorizat în partea de sus permite însă integrarea unui display complet, fără decupaje. OnePlus 6 şi 6T au abordat un design cu notch de diverse dimensiuni, iar acesta va fi primul telefon al companei cu ecran care acoperă întreaga suprafaţă frontală, fără întreruperi. În partea de jos poate fi observat un spaţiu negru foarte mic, similar cu cel de pe Samsung Galaxy S10, iar de jur împrejur, rama neagră este extrem de subţire. Similarităţile cu Galaxy S10 nu se opresc aici, marginile laterale ale ecranului fiind curbate.

Desigur, camera foto mecanică aduce de la sine câteva limitări în materie de construcţie. În primul rând, telefonul nu va fi şi rezistent la apă. În al doilea rând, camera ar putea fi un punct sensibil, care poate ceda în timp. Spatele din sticlă este de asemenea păstrat de la modelele precedente, însă nici de data asta OnePlus nu va oferi încărcare wireless. CEO-ul companiei, Carl Pei, a dezvăluit deja că nu plănuieşte o astfel de funcţie.

Pe partea din spate, telefonul integrează un modul cu trei camere, o premieră pentru OnePlus, însă nu ştim exact ce vor face aceste camere. În trecut, compania a preferat să folosească o cameră color şi una monocromă pentru a îmbunătăţi nivelul de detalii şi pentru a realiza un mod nocturn performant, însă există posibilitatea ca OnePlus 7 să se alinieze la trendurile mai noi din industrie, cu o cameră normală, una ultra-wide şi una cu zoom.

Galerie foto

În cele din urmă, nu putem să nu observăm lipsa unei componente foarte importante pentru OnePlus: butonul de silent. Acesta era de obicei poziţionat lângă celelalte butoane, însă modelul OnePlus 7 ar fi primul care nu va integra aşa ceva. În toată industria smartphone-urilor, doar un singur alt brand foloseşte un buton dedicat pentru modul silenţios: iPhone de la Apple, iar această capabilitate era un diferenţiator destul de important pentru OnePlus pe piaţa de dispozitive Android.

OnePlus 7 – Specificaţii

Zvonurile vorbesc despre o configuraţie high-end, cum ne-am obişnuit deja de la OnePlus, cu un chipset Snapdragon 855, şi configuraţii cu 6, 8 sau 12 GB RAM, stocare de 128, 256 sau 512 GB şi un acumulator mare, de 4.150 mAh. Display-ul ar putea măsura 6,5” în diagonală, acesta fiind cel mai mare panou folosit de OnePlus până în prezent.

OnePlus 7 – Preţ

Preţul ar putea porni din nou de la 550 dolari americani, însă având în vedere noutăţile hardware incluse, acesta ar putea să crească puţin.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult