OnePlus 8 primeşte listă oficială cu specificaţii şi dată de lansare

01.04.2020
OnePlus 8 primeşte listă oficială cu specificaţii şi dată de lansare

În ciuda dificultăţilor logistice prezentate de carantina impusă pentru epidemia COVID-19, OnePlus va prezenta noul model OnePlus 8 cu două luni mai devreme decât flagship-ul lansat anul trecut, oficialii companiei confirmând deja data lansării şi principalele specificaţii.

După ce zvonuri anterioare au dat ca sigură ziua de 3 aprilie, noi informaţii venite direct de la sursă confirmă prezentarea oficială pentru data de 14 aprilie,  livrarea pre-comenzilor urmând să  înceapă chiar din ziua următoare.

La fel ca majoritatea flagship-urilor de anul acesta, OnePlus 8 vine motorizat de chipsetul Snapdragon 865, promiţând cu aproximativ 25% mai multă performanţă pe partea de CPU şi GPU decât modelul de anul trecut, simultan oferind o mai bună autonomie, obţinută prin folosirea mai eficientă a bateriei.

Performanţele la nivel de top sunt obţinute şi folosind o nouă generaţie de chip-uri LPDDR5 pentru memorie RAM, capabile să ofere viteze de până la 6400MB/s (comparat cu 4266MB/s cu chip-uri LPDDR4) în condiţiile unui consum de energie cu 45% mai mic.

Partea de stocare este asigurată cu o soluţie NAND Flash compatibilă UFS 3.0, atingând viteze de 1700 MB/s la operaţiile de scriere şi citire a datelor. Accesarea memoriei interne este optimizată suplimentar folosind o tehnologie numită Turbo Write, care presupune folosirea unei porţiuni mai rapidă chip-ului flash cu rol de memorie buffer.

Desigur, OnePlus 8 vine cu acces la reşele 5G şi un ecran cu rată de refresh la 120 Hz (doar pe modelul Pro). Capacitatea bateriei va fi de 4300 mAh (4500 pentru modelul Pro) şi, similar cu alte modele de top de pe piaţă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult