OnePlus 8 şi 8 Pro: specificaţii hardware aproape complete înainte de iminenta lansare

26.03.2020
OnePlus 8 şi 8 Pro: specificaţii hardware aproape complete înainte de iminenta lansare

OnePlus aştepta de obicei până la jumătatea anului pentru a anunţa şi lansa noile sale smartphone-uri de top, însă în 2020, anunţul ar putea veni foarte curând. Deja există zvonuri despre un eveniment de prezentare online care ar putea fi organizat pe 3 aprilie, în timp ce livrarea pre-comenzilor ar putea începe încă de pe 15 aprilie. Astfel, o nouă listă cu specificaţii hardware pentru modelele OnePlus 8 şi OnePlus 8 Pro atât de aproape de acest eveniment şi dintr-o sursă de încredere ar putea sugera că avem deja informaţii aproape complete despre cele două dispozitive.

Noile informaţii au fost publicate pe Twitter de Ishan Agarwal, un „leak-er” din India, care a oferit în trecut multe informaţii care au putut fi verificate după anunţurile originale. Acesta a vorbit în trecut şi despre alte dispozitive OnePlus, iar detaliile pe care le-a publicat s-au dovedit a fi aproape de fiecare dată corecte.

OnePlus 8 Pro: mai mare, mai puternic, mai bine dotat

Cele mai multe noutăţi le vom vedea pe modelul OnePlus 8 Pro, „flagship-ul” OnePlus. Acesta va beneficia, conform noilor informaţii, de un ecran puţin mai mare, cu diagonală de 6,78” şi rezoluţie QHD+, ceea ce sugerează că va fi puţin mai mare decât variantele 7 Pro şi 7T Pro de anul trecut. Panoul AMOLED va fi unul cu rată de împrospătare la 120 Hz, asemeni Samsung Galaxy S20 şi Oppo Find X2 Pro.

La nivel de configuraţie internă, după cum ne aşteptam deja, telefonul beneficiază de un chipset Snapdragon 865 şi un modem 5G şi va fi disponibil pentru comandă în variante 8+128GB şi 12+256 GB (cu memorii LPDDR5). Stocarea internă este pe format UFS 3.0, nu standardul de stocare mai recent UFS 3.1, care este ceva mai performant.

Următoarele upgrade-uri faţă de generaţiile precedente ar fi la nivelul camerelor. Modelul OnePlus 8 Pro va beneficia de un sistem cu patru camere, însă cea de-a patra pare a fi un senzor de adâncime sau o cameră 3D TOF. Celelalte camere vor beneficia de senzori de 48 megapixeli, în cazul camerei principale şi camerei ultra-wide, în timp ce camera cu zoom va oferi aceeaşi rezoluţie de 8 megapixeli, de anul trecut. Camera frontală, poziţionată acum într-un orificiu display, va oferi rezoluţie de 16 megapixeli.

Din păcate, acest lucru înseamnă că ecranul nu va mai fi complet, însă faptul că OnePlus renunţă la camera acţionată mecanic de motoraşe vine şi cu un alt avantaj. Acesta va fi primul telefon al companiei cu certificare IP68, deci va fi la fel de rezistent la apă şi praf precum modelele premium de la Apple, Samsung sau Huawei.

Alte noutăţi ar veni sub forma încărcării wireless. Compania pare să pregătească nu doar un telefon care se încarcă la 30W prin Warp Charge 30T prin cablu, ci şi prin wireless la aceeaşi putere de 30W. Capacitatea bateriei va fi de 4.500 mAh, similar cu alte modele de top de pe piaţă. De altfel, OnePlus 8 Pro va putea să ofere şi încărcare wireless pentru alte dispozitive la 3W, o funcţie utilă pentru cei care au căşti sau ceasuri cu încărcare wireless. Oare pregăteşte şi OnePlus o alternativă la AirPods?

Cu o configuraţie exclusiv 5G, încărcare wireless şi ecran la 120 Hz, ne putem aştepta la o creştere semnificativă în preţ faţă de modelele OnePlus 7 şi 7 Pro de anul trecut. Acesta ar putea fi telefonul OnePlus care porneşte de la un preţ foarte apropiat de 1.000 de euro şi care ar putea chiar depăşi acest prag în varianta de top (sau într-o ediţie specială McLaren, de exemplu).

OnePlus 8: 5G şi performanţă de top la un preţ mai mic

De obicei, diferenţele între variantele OnePlus standard şi Pro nu sunt imense, însă de această dată, compania chineză va încerca probabil să ţină preţul modelului de bază cât mai jos, în timp ce va oferi câteva avantaje faţă de OnePlus 7T de anul trecut.

În materie de dimensiuni, acest model ar putea folosi o carcasă similară cu cea de anul trecut, cu un ecran FullHD+ AMOLED la 90 Hz de 6,55”. Şi acesta va beneficia de o cameră frontală de 16 megapixeli integrată într-un decupaj în ecran. Totuşi, fluiditatea animaţiilor va fi mai redusă faţă de modelul Pro, de această dată.

Acest model va integra aceeaşi configuraţie cu Snapdragon 865 şi modem 5G, în aceleaşi variante cu 8+128GB şi 12+256GB, însă cu memorii de tip LPDDR4X, mai ieftine şi mai lente. Nu există un motiv prea mare de îngrijorare însă, în utilizare normală nu ar trebui să se simtă vreo diferenţă. Sistemul de camere beneficiază de trei senzori: unul de 48 megapixeli, unul de 16 megapixeli şi unul de 2 megapixeli. Probabil că cel din urmă este unul de adâncime, în timp ce senzorul de 16 megapixeli ar putea fi unul de tip ultrawide.

Din păcate, noile capabilităţi ale variantei OnePlus 8 Pro nu se vor transfera şi pe OnePlus 8. Acesta este compatibil cu încărcare rapidă Warp Charge 30T la 30W pentru acumulatorul de 4.300 mAh, însă nu va beneficia de încărcare wireless. De altfel, nici certificarea IP68 nu va fi prezentă pe acest model.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult