OnePlus a depăşit Samsung, devenind noul lider al uneia dintre cele mai profitabile pieţe smarphone din lume

OnePlus a depăşit Samsung, devenind noul lider al uneia dintre cele mai profitabile pieţe smarphone din lume

Potrivit cele mai recente analize Counterpoint Research, vânzările OnePlus au depăşit Samsung pe segmentul premium într-una din cele mai dinamice pieţe smartphone din regiunea Asiei.

Cu populaţie de 1.3 miliarde de locuitori, India oferă o piaţă de desfacere cu potenţial uriaş, pe care Samsung pare să nu o înţeleagă foarte bine. Ajutat de noul model OnePlus 6, producătorul OnePlus a reuşit să se menţină deasupra rivalului Samsung în tot intervalul Q2 2018, acaparând nu mai puţin de 40% din piaţa de telefoane premium.

În mod spectaculos, OnePlus a reuşit o creştere de 446% a vânzărilor pe segmentul premium, într-o perioadă în care Apple şi Samsung au raportat vânzări în scădere, comparat anului anterior.

Situat acum pe locul 2, Samsung mai realizează 34% din vânzările smartphone la gama premium, în scădere cu 25% faţă de anul anterior. Totuşi, compania stă ceva mai bine la gama de buget, performanţele superioare la partea de fotografie ajutând compania să ajungă din urmă rivalul Xiaomi, cele două companii împărţind cote de piaţă aproximativ identice, de 30%.

Cu vânzări de aproape trei ori mai mari decât Galaxy S9 Plus, OnePlus 6 este favoritul cumpărătorilor din India, producătorul OnePlus reuşind performanţa de a vinde 1 milion unităţi în numai 22 de zile. Per total, piaţa din India contribuie la aproximativ o treime din vânzările OnePlus la nivel global.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult