OnePlus a lansat OxygenOS pentru smartphone-ul One

06.04.2015
OnePlus a lansat OxygenOS pentru smartphone-ul One

OnePlus One nu a venit anul trecut doar cu un preţ atrăgător, ci şi cu un sistem de operare foarte apreciat. Fiecare terminal a fost livrat cu Cyanogen preinstalat, unul dintre cele mai populare pachete software printre utilizatorii de Android. Ei bine, relaţiile dintre companiile OnePlus şi Cyanogen s-au răcit între timp, iar producătorul de hardware a decis să îşi dezvolte propriul sistem de operare: OxygenOS. Acesta a fost lansat oficial şi poate fi descărcat de către toţi cei care deţin un smartphone One.

Deşi era disponibil într-o variantă alpha încă din ianuarie, OxygenOS în varianta sa finală abia acum a fost lansat. Acesta este bazat pe Android 5.0.2 şi reuşeşte să păstreze o mare parte dintre elementele Google intacte. Interfaţa a primit un minim de personalizare, iar toate meniurile şi opţiunile sunt exact unde te-ai aştepta sa le găseşti pe un dispozitiv Nexus sau Google Play Edition. Diferenţele vin sub forma unor funcţii proprietare mai avansate, care se regăseau şi în varianta pentru OnePlus One a lui Cyanogen.

Opţiunea de a debloca telefonul cu atingeri ale ecranului există şi pe OxygenOS, alături de posibilitatea de a desena simboluri şi litere pentru a accesa diverse aplicaţii şi funcţii ale telefonului. Poţi astfel controla redarea de muzică, poţi porni camera sau blitz-ul pentru a-l folosi pe post de lanternă fără a mai naviga prin meniuri. De asemenea, setările rapide din centrul de notificări sunt personalizabile. OxygenOS oferă chiar şi posibilitatea de a alege între utilizarea butoanelor fizice sau a celor software, ceva ce nu am mai întâlnit în alte variante de Android.

Conform OnePlus, trecerea de la Cyanogen la OxygenOS va oferi utilizatorilor câteva avantaje în plus. Pe lângă integrarea serviciilor companiei mai bine în sistemul de operare, noul software va putea fi actualizat mai repede. OnePlus doreşte însă să îi asigure pe fanii smartphone-ului One că Oxygen va rămâne un sistem de operare „uşor”, fără briz-briz-uri, care să ofere o experienţă de utilizare în care să fie incluse toate funcţiile esenţiale. 

Download OxygenOS

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult