OnePlus livrează update-uri pe 7 Pro mai repede decât Google pe Pixel 3

01.08.2019
OnePlus livrează update-uri pe 7 Pro mai repede decât Google pe Pixel 3

OnePlus nu s-a remarcat în rândul companiilor producătoare de smartphone-uri doar prin lansarea de produse puternice la preţuri accesibile, ci şi prin suport software foarte bun. Oxygen OS este unul dintre cele mai des actualizate sisteme de operare bazate pe Android, fiind rivalizat probabil doar de Huawei EMUI şi Xiaomi MIUI. Totuşi, nici măcar astfel de companii „gigant” şi nici măcar Google nu au reuşit să livreze actualizarea de securitate pentru luna august pentru Android mai repede decât OnePlus.

OnePlus 7 Pro este primul smartphone din lume care a primit actualizarea de securitate a platformei Android pentru luna august 2019. Aceasta a venit sub forma update-ului Oxygen OS 9.5.11, alături de câteva îmbunătăţiri minore la nivel de funcţionalitate. De exemplu, Adaptive Brightness, funcţia AI din Android 9.0 Pie care controlează luminozitatea ecranului este acum mai performantă. De asemenea, sensibilitatea touchscreen-ului este acum îmbunătăţită, pentru a evita atingerile accidentale.

Nu în ultimul rând, OnePlus 7 Pro beneficiază acum de Google Mobile Services la versiunea 2019.06, care rezolvă câteva probleme legate de aplicaţiile şi serviciile Google care rulează în fundal.

Ce a făcut OnePlus este însă o performanţă de invidiat în industrie. Compania a livrat update-ul de securitate mai repede decât a putut Google să îl livreze pe dispozitivele sale proprii, modelele Pixel. Din păcate însă, până când Google nu lansează update-ul pe telefoanele sale, nu vom şti exact ce probleme de securitate au fost rezolvate în acest update. În general, Google lansează aceste update-uri în primele 3-4 zile ale lunii.

Dacă aveţi un OnePlus 7 Pro, veţi primi notificare pentru actualizare OTA foarte curând, dacă nu aţi primit deja. OnePlus lansează de obicei actualizări în valuri, deci nu toţi utilizatorii primesc acces la ele în acelaşi timp.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult