OnePlus va mări preţurile telefonului One în Europa din cauza deprecierii euro

19.03.2015
OnePlus va mări preţurile telefonului One în Europa din cauza deprecierii euro

Compania OnePlus a anunţat acum zece zile că popularul său terminal de vârf cu preţ accesibil poate fi comandat şi de către potenţialii cumpărători din România, aceştia scăpând astfel de metodele ocolitoare şi mai scumpe de achiziţie. Cei care doresc să-şi comande un telefon One ar trebui să se hotărască însă în cursul zilelor următoare, compania anunţând deja că va mări preţurile de comercializare.

Motivul acestei decizii este deprecierea drastică a monedei euro în raport cu dolarul, dar şi cu alte monede importante în acest context precum yuanul chinezesc. Moneda europeană a atins în această perioadă cea mai slabă cotaţie din ultimii doisprezece ani, iar acest lucru afectează toate companiile care importă mărfuri din afara Uniunii Europene.

Această evoluţie afectează în mod special compania OnePlus deoarece aceasta lucrează oricum cu o marjă de profit minimă pentru a putea obţine un preţ de comercializare atât de scăzut. În acest moment, OnePlus afirmă că telefoanele comercializate în magazinul online european sunt vândute în pierdere, iar acest lucru nu poate fi acceptabil pentru o perioadă prea lungă de timp.

OnePLus a anunţat că versiunea cu 16 GB a telefonului One va fi scumpită de la 269 EUR la 299 EUR, în timp ce versiunea cu memorie internă de 64 GB va fi scumpită de la 299 EUR la 349 EUR. Aceste preţuri vor fi aplicate începând cu ziua de 25 martie, ceea ce înseamnă că cei care au invitaţii mai au la dispoziţie doar şase zile, iar cei care nu au invitaţii mai pot profita de o singură zi de marţi (24 martie) în care îl pot comanda direct.  

Scumpirea operată de OnePlus nu este singura din domeniu care este provocată de fluctuaţiile valutare importante.  De exemplu, Apple a mărit preţurile mărfurilor comercializate în Rusia la sfârşitul anului trecut, iar actuala depreciere a monedei euro a dus deja la scumpiri similare în câteva ţări din Europa de Vest. Din păcate, deprecierea foarte mare a monedei europene ne face să credem că şi alţi producători vor fi obligaţi să recurgă la măsuri similare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News