OPPO Reno va fi echipat cu o cameră frontală „aripă de rechin”. Ar putea inspira design-ul lui OnePlus 7

29.03.2019
OPPO Reno va fi echipat cu o cameră frontală „aripă de rechin”. Ar putea inspira design-ul lui OnePlus 7

Următorul flagship al companiei OPPO, modelul Reno, ar putea fi cel mai ciudat dispozitiv din punct de vedere al design-ului pentru începutul acestui an. Noi fotografii neoficiale şi un clip video propun pentru acest model o cameră frontală cum nu am mai întâlnit până acum. Aceasta va fi „motorizată” şi va ieşi automat atunci când este necesară din partea de sus a telefonului, însă design-ul de tip „aripă de rechin” este cel puţin ciudat la prima vedere. Deja există zvonuri că aceasta ar putea fi integrată chiar şi pe OnePlus 7, flagship-ul companiei „soră”.

OPPO Reno va fi livrat cu un design neobişnuit

OPPO Reno arată ca un telefon obişnuit pentru o companie chineză, acesta oferind un ecran complet, fără notch şi margini foarte subţiri în jurul acestuia. Particularitatea pe care n-am mai întâlnit-o până acum este camera frontală, care se ridică la un unghi ascuţit, din partea de sus. Aceasta nu pare să aibă vreo funcţionalitate în plus în afară de un blitz frontal, acesta fiind mai degrabă un artificiu de design. Mulţi au început deja să compare această cameră cu „aripa” unui rechin sau cu o gumă de mestecat.

OPPO Reno ar putea fi un exemplu pentru OnePlus 7

În trecut, un leak pentru OnePlus 7 sugerea că telefonul va avea o cameră retractabilă în partea de sus, însă cu toţii am presupus că este vorba despre o cameră similară cu cea de pe Vivo Nex S. Având în vedere că OPPO are deja acest design cu o cameră care se mişcă oblic şi că cele două branduri fac schimb de tehnologie, întrucât aparţin aceleiaşi companii, nu ar fi ieşit din comun să vedem şi un OnePlus 7 sau OnePlus 7T cu design similar.

OPPO Reno va integra o cameră periscop cu zoom 5x

Reno ar putea fi primul telefon al companiei chineze echipat cu o cameră foto cu zoom 5X cu design de tip „periscop” pe partea din spate. Producătorul a demonstrat această tehnologie încă de la MWC 2017 şi din nou la MWC 2019, însă din păcate, acesta nu va fi primul model de pe piaţă echipat cu această tehnologie. Huawei a furat startul, lansând modelul P30 Pro cu o cameră similară.

Cineva a pus deja mâna pe ansamblul de camere foto de pe OPPO Reno şi a disecat camera cu zoom pentru a demonstra modul în care funcţionează noul design „periscop”. Practic, senzorul foto este amplasat perpendicular cu restul componentelor telefonului, iar un obiectiv de dimensiuni mai mari este poziţionat în faţa lui. La capăt avem o prismă cu oglindă, care preia lumina din exterior şi o îndreaptă spre obiectivul aşezat orizontal. Prisma pare să fie stabilizată optic, oferind performanţă mai bună în lumină slabă.

Se pare că vor exista două versiuni de OPPO Reno, una cu zoom 5X şi una fără, modelul din clipul de mai sus oferind doar două camere obişnuite.

OPPO Reno – specificaţii mid-range premium

Întrucât OPPO lansează foarte rar smartphone-uri echipate cu procesoarele cele mai puternice de pe piaţă, ne aşteptăm ca modelul Reno să beneficieze de un chipset Snapdragon 710, cel mai puternic din gama mid-range de la Qualcomm. Zvonurile spun că acesta va fi livrat în conviguraţii 6 + 128 GB şi 8 + 256 GB şi că va beneficia de un display de 6,4” cu rezoluţie Full HD+.

Galerie foto

Oppo Reno – data de lansare

Noul Oppo Reno este programat pentru lansare pe data de 10 august, OPPO urmând să ţină un eveniment de prezentare în China. Având în vedere că este un model OPPO, acesta ar putea fi lansat la un preţ foarte atrăgător. Compania este acum pe locul doi după Huawei în China şi se pregăteşte să se extindă şi în SUA, după ce a ajuns anul trecut şi pe piaţa din Europa.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult