Palm Pepito ar putea fi un smartphone foarte mic produs de chinezii de la TCL

13.08.2018
Palm Pepito ar putea fi un smartphone foarte mic produs de chinezii de la TCL

Producătorul chinez de electronice TCL a devenit în ultimii ani un adevărat colecţionar de branduri de smartphone-uri care au dispărut de pe piaţă la un moment dat, sau care s-au lovit de probleme odată cu ascensiunea sistemelor de operare Android şi iOS. După relansarea Alcatel şi BlackBerry, TCL se pregăteşte să aducă înapoi pe piaţă brandul Palm, primul model cu numele de cod „Pepito” fiind deja depistat în fotografii „scăpate” pe internet.

Încă de când a pus mâna pe licenţa Palm, TCL a promis că va aduce aceste telefoane înapoi pe piaţă, însă într-un mod în care vechii fani ai smartphone-urilor de la mijlocul anilor 2000 vor fi mulţumiţi, părerile acestora urmând să fie luate în considerare. Se pare că rezultatul este acest telefon numit momentan „Pepito”, un smartphone de dimensiuni foarte mici, care aduce aminte de modelele Palm Pre şi Palm Pixi, lansate în preajma apariţiei primelor iPhone-uri.

Android Police a publicat primele imagini cu telefonul, cât şi o listă de componente hardware, ţinta acestui dispozitiv fiind probabil utilizatorul care doreşte să se întoarcă la un telefon mai mic şi nu foarte scump. Astfel, cu un display HD (720p) care măsoară 3,3” în diagonală, cu chipset Snapdragon 435 şi 3 GB memorie RAM, acesta nu va câştiga niciun concurs de performanţă, însă ar putea fi cel mai puternic telefon cu ecran mai mic de 4” pe piaţă. Se zvoneşte că telefonul va fi livrat într-o variantă cu 32 GB stocare, însă nu este clar dacă în mica sa carcasă va fi loc şi pentru un card microSD. De asemenea, jack-ul audio lipseşte complet.

Capacitatea acumulatorului este însă puţin îngrijorătoare, acum că majoritatea telefoanelor de pe piaţă, chiar şi din gama mai ieftină vin cu peste 3.000 mAh. Acest telefon este alimentat de o baterie de numai 800 mAh, mai puţin şi decât iPhone SE, care este în acest moment unul dintre cele mai mici smartphone-uri de pe piaţă.

Foarte interesant este faptul că telefonul nu va fi unul din gama Android Go,  care rulează aplicaţii mai puţin complexe, ci va fi echipat cu Android 8.1 Oreo din fabrică, în varianta sa completă.

Cu siguranţă vom afla mai multe detalii despre acest mic smartphone Palm Pepito în viitorul apropiat, zvonurile afirmând că lansarea sa este programată pentru anul 2018.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult