Pixel 3 „Lite” apare pe Geekbench cu mai multă memorie RAM decât versiunea de top

14.01.2019
Pixel 3 „Lite” apare pe Geekbench cu mai multă memorie RAM decât versiunea de top

Seria de smartphone-uri Google Pixel 3 a reuşit să păstreze performanţa de top a camerei de pe modelele precedente, însă nu a atras noi clienţi spre aceste dispozitivele, în mare parte din cauza design-ului ciudat şi preţului ridicat. Compania pare să încerce acum să se întoarcă puţin la vremurile în care dispozitivele Google ofereau performanţă bună la un preţ decent, iar Pixel 3 Lite şi Pixel 3 XL Lite par să fie modelele pe care urmează să le lanseze pentru a atinge acest obiectiv.

Există multe zvonuri despre modelele „Lite” ale familiei Google Pixel 3, însă acum avem primele detalii concrete despre aceste dispozitive, graţie unei listări din baza de date Geekbench. Ieri, 13 ianuarie, a fost testat un dispozitiv numit „Foxconn Pixel 3 XL” prin intermediul aplicaţiei de benchamarking, lucru care a dezvăluit configuraţia hardware a dispozitivului, cel puţin la nivel de prototip.

Avem de a face cu un smartphone echipat cu un chipset Snapdragon 710, modelul poziţionat imediat sub Snapdragon 845 din Pixel 3 şi 6 GB memorie RAM. Această configuraţie atinge un scor de 1.805 puncte în single-core şi 5.790 puncte în multi-core, departe de performanţa posibilă pe un chipset de top, însă nu tocmai slabă dacă luăm în calcul nevoile utilizatorilor de rând. Este curios însă faptul că Pixel 3 XL „Lite” ar putea fi echipat cu mai multă memorie RAM decât modelul Pixel 3 XL lansat în toamna anului trecut.

Numele „Foxconn Pixel 3 XL” pare să fie pus prototipului pentru a marca fabrica în care acesta este asamblat. Foxconn produce dispozitive pentru multe companii cu renume în industrie, inclusiv pentru Apple şi Nokia, printre altele. Tot în fabricile Foxconn au fost dezvoltate şi modelele Pixel 3 şi Pixel 3 XL „standard”.

Nu avem însă alte detalii noi despre modelele Pixel 3 „Lite”. Acesta vor fi probabil echipate cu ecrane cu rezoluţie mai mică, sau bazate pe tehnologie LCD, nu OLED şi vor beneficia de o construcţie din plastic, pentru a reduce costurile de producţie. Zvonurile afirmă însă că la capitolul performanţă foto, aceste dispozitive nu vor face compromisuri, camera cu un singur senzor fiind în mare parte identică cu cea de pe modelele „flagship”.

Cel mai probabil, preţul acestor dispozitive va fi unul mult mai accesibil, în ton cu modelele de medie de la alţi producători de pe piaţă.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult