Poze cu camera foto de 13 MP a lui Sony Xperia Z

14.01.2013
Poze cu camera foto de 13 MP a lui Sony Xperia Z

Sony Xperia Z este un smartphone de top echipat cu ecran Full HD de 5 inch, chipset quad-core Snapdragon S4 Pro la 1,5 GHz şi 2 GB memorie RAM, alăturate unei camere foto la fel de impresionantă, cu senzor Exmor RS de 13 MP.

Sony Xperia Z

Terminalul echipat cu 16 GB memorie internă şi slot micro SD îmbunătăţeşte performanţele foto ale modelelor anterioare bazate pe senzori din gama Exmor R oferind poze de şi mai bună calitate, dar şi un mod de filmare 1080p cu funcţie HDR ce poate fi aplicată în timp real. Din primele impresii, sistemul de focalizare automată implementat pentru Xperia Z răspunde la comenzi extrem de rapid, atât în modul toch-focus dar şi cel de focalizare continuă.

Sony Xperia Z sample picture Sony Xperia Z sample picture

Din primele poze obţinute cu ceea ce ar putea fi un exemplar de pre-producţie pentru Sony Xperia Z, observăm un nivel de zgomot extrem de redus dar şi o uşoară pierdere a clarităţii imaginii la zoom maxim, ce ar putea rezulta dintr-o procesare prea agresivă a imaginii.

Sony Xperia Z sample picture Sony Xperia Z sample picture

Expunerea pare să fie ajustată corect, la un nivel adecvat pentru lumina ambiantă nu foarte puternică.

Secvenţa video realizată pentru a pune în valoarea performanţele noului mod de filmare HDR arată rezultate destul de bune, constând într-o ameliorare a diferenţelor de expunere între suprafeţele puternic iluminate şi cele umbrite, ce permite o mai bună păstrare a detaliilor în ambele situaţii. Claritatea imaginii în modul de filmare este foarte bună, dar sistemul de focalizare continuă este puţin lent, răspunzând cu oarecare întârziere atunci când mutăm cadrul din plan îndepărtat pe un obiect aflat în apropiere şi invers.

Per total, performanţele foto şi video demonstrate de Sony Xperia Z sunt la un nivel mulţumitor, cu siguranţă superior modelelor anterioare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult