Preţul lui Samsung Galaxy S4 Mini – nejustificat de mare

05.06.2013
Preţul lui Samsung Galaxy S4 Mini - nejustificat de mare

Istoria se repetă şi în cazul lui Samsung Galaxy S4 Mini. Pentru cei care nu-şi mai aduc aminte, Samsung a încercat să profite de popularitatea lui Galaxy S III atunci când l-au lansat pe Galaxy S III Mini cu un preţ mult prea mare pentru specificaţiile sale. Acelaşi lucru se întâmplă acum cu versiunea mai mică a lui Samsung Galaxy S4. Galaxy S4 Mini a fost anunţat oficial şi va intra pe piaţă în luna iulie. Producătorul nu a menţionat preţul său, însă terminalul a apărut în oferta unor magazine din Marea Britanie şi Ucraina. Preţul său este exagerat de mare.

Preţul de precomandă pentru Samsung Galaxy S4 Mini este prea mare

Să revedem puţin lista de specificaţii a lui Galaxy S4 Mini. Ecranul de 4.3” nu are rezoluţie HD, dar chipset-ul Qualcomm Snapdragon 400 ca oferi o experienţă bună în sistemul de operare Android 4.2.2. Cantitatea de memorie RAM este suficientă, iar memoria internă va putea fi extinsă cu un card microSD. Samsung Galaxy S4 Mini va veni cu câteva facilităţi ale modelului de top, însă nu îndeajuns de multe pentru a justifica preţul de aproximativ 460 €, cu care a apărut precomandă în magazinele menţionate. Galaxy S III şi o serie de alte modele de top de anul trecut sunt mai ieftine şi oferă specificaţii mai bune.

Samsung Galaxy S III rămâne un smartphone foarte atractiv

Este de aşteptat ca preţul lui Galaxy S4 Mini să scadă în timp şi să se potrivească ceva mai bine cu poziţionarea reală în piaţă. În ciuda chipset-ului nou, acest telefon este surclasat de Galaxy S III şi nu ar trebui să aibă un preţ mai mare decât acesta.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News