Primele detalii despre telefonul pliabil de la Samsung vor fi anunţate în curând

01.11.2018
Primele detalii despre telefonul pliabil de la Samsung vor fi anunţate în curând

Primul smartphone echipat cu un ecran pliabil a fost lansat ieri seară, însă toată lumea aşteaptă în continuare produsul Samsung pentru acestă nouă categorie de dispozitive. În timp ce compania nu este tocmai gata să anunţe în mod oficial un astfel de dispozitiv, acesta fiind încă în dezvoltare, Lee Kyeong-tae vice-preşedintele diviziei de smartphone-uri Samsung, a confirmat că vom vedea săptămâna viitoare interfaţa software a dispozitivului.

Dezvăluirea va avea loc în cadruL Samsung Developer Conference, care începe săptămâna viitoare, pe 7 noiembrie, unde compania va prezenta celor prezenţi modul în care telefonul său pliabil va funcţiona. Interfaţa va fi semnificativ diferită faţă de ce a unui smartphone obişnuit, reprezentanţii Samsung declarând în trecut că nu va lansa un smartphone pliabil dacă acesta nu oferă o experienţă de utilizare diferită, care să justifice acest design.

Zvonurile vorbesc şi despre parteneriatul dintre Samsung şi Google, pentru realizarea unui nou „Android” dedicat pentru acest gen de dispozitive, cu o interfaţă adaptată „din fabrică” la acest design pliabil.

Sunt însă slabe şanse ca dispozitivul să fie prezent într-o manieră oficială în cadrul Samsung Developer Conference. Kyeong-tae a spus într-un apel cu investitorii că telefonul nu este încă gata şi că nu există încă o dată estimativă pentru momentul lansării. Totuşi, a spus că acest nou dispozitiv Galaxy va putea fi folosit asemeni unui smartphone obişnuit atunci când este pliat şi că va fi orientat către multitasking atunci când este „deschis”.

Zvonuri despre hardware-ul telefonului pliabil de la Samsung vorbesc despre noul ecran Infinity-V, litera „V” fiind practic reprezentarea grafică a plierii de la jumătate a acestuia. Numele dispozitivului ar putea fi chiar Galaxy F (din eng. foldable = pliabil), iar hardware-ul său va fi cu siguranţă high end. Având în vedere că un produs de o calitate îndoielnică la nivel de construcţie, precum FlexPai, porneşte de la un preţ de 1200 euro, cu siguranţă soluţia Samsung nu va fi ieftină.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult