Primele imagini cu Moto Z4: ecran mai mare, design subţire şi jack de 3,5mm

02.05.2019
Primele imagini cu Moto Z4: ecran mai mare, design subţire şi jack de 3,5mm

Motorola s-a concentrat pe realizarea de smartphone-uri mid-range în ultima perioadă, modelele Motorola One şi Moto G7 fiind cele mai recente dispozitive lansate de companie. Totuşi, seria high-end Moto Z nu dispare, noi modele de top urmând a fi anunţate în viitorul apropiat. Datorită lui Evan Blass, cel care   publică fotografii cu telefoane înainte ca ele să fie anunţate oficial, ştim acum cum va arăta Moto Z4, noul flagship pentru 2019 al producătorului american.

Moto Z4 nu se va distanţa prea mult de conceptul iniţial al seriei, care a debutat cu Moto Z în urmă cu câţiva ani. Vorbim despre un smartphone foarte subţire, care păstrează forma generală a telefoanelor Moto Z de până acum. Compania păstrează forma exterioară în principal pentru a asigura compatibilitate cu Moto Mods, accesoriile modulare ale acestor telefoane. Moto Z4 încă oferă un conector magnetic pe spate, iar camera foto pare să fie amplasată în acelaşi loc, într-un modul ieşit în relief similar cu cel de pe Moto Z1-Z3.

Diferenţele apar însă pe partea din faţă. Moto Z4 adoptă un design modern, cu un ecran semnificativ mai mare decât modelele precedente. Acesta măsoară 6,4” în diagonală şi ocupă aproape toată partea din faţă a telefonului. În partea de sus, camera foto frontală este încadrată într-un notch, iar senzorul de amprentă care era poziţionat în partea de jos a dispărut. Probabil că acesta a fost mutat sub display, întrucât pe partea din spate vor fi ataşate accesoriile magnetice.

Galerie foto

Telefonul pare să fie la fel de subţire ca până acum, însă faţă de Moto Z3, fotografiile cu Moto Z4 sugerează că Motorola se întoarce la o componentă care dispăruse: jack-ul de căşti de 3,5 mm. În ciuda faptului că avem de a face cu unul dintre cele mai subţiri telefoane de pe piaţă, aceasta pare să fi avut loc în construcţia acestui model. Pentru că jack-ul este poziţionat în partea de jos însă, difuzorul a fost mutat în partea de sus, o poziţie destul de ciudată. Acest lucru sugerează că Moto Z4 nu va fi un telefon cu difuzoare „stereo”.

La nivel de hardware, este posibil să vedem o schimbare în strategia Motorola. Modelul din poză ar putea să nu fie Moto Z4 în varianta de top, ci varianta Moto Z4 Play, bazată pe hardware mid-range. Aceasta pare să fie momentan singura versiune în lucru şi ar putea fi prima care ajunge pe piaţă. Astfel, aceasta ar putea fi echipată cu un chipset Snapdragon 675, 6 GB memorie RAM, cameră foto de 48 megapixeli şi o cameră frontală de 25 megapixeli. Nu în ultimul rând, în ciuda dimensiunilor reduse, telefonul ar putea integra un chipset de 3.600 mAh cu încărcare rapidă „Turbo Charge”.

Modelele încadrate în seria Moto Z au fost anunţate în trecut în cursul verii, deci am putea primi informaţii oficiale despre Moto Z4 în următoarele câteva săptămâni.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult