Primele imagini neoficiale cu Sailfish şi Marlin, noile smarpthone-uri Nexus de la HTC

06.07.2016
Primele imagini neoficiale cu Sailfish şi Marlin, noile smarpthone-uri Nexus de la HTC

Zvonurile despre noile dispozitive Nexus ating noi culmi. După ce am primit o listă cu hardware-ul pe care modelul „Marlin”, dezvoltat de HTC le-ar putea avea, avem acum o imagine care ar putea descrie în linii mari designul la care acesta, cât şi un nou model mai mic numit „Sailfish” l-ar putea avea. Cele două smartphone-uri vor integra hardware similar în rest, ceea ce sugerează că ambele vor fi realizate de compania Taiwaneză, în ciuda zvonurilor despre un nou model Nexus de la Huawei.

Sursa imaginilor este Android Police, care a realizat aceste imagini intern într-un software de modelare 3D, folosind descrieri ale surselor care au văzut telefoanele. Acestea vor avea un spate metalic, acoperit în partea superioară de sticlă. În partea de sus este poziţionată camera foto, undeva în colţul stâng, alături de blitz şi orificii pentru microfoane. În centrul dispozitivului, la o treime distanţă de partea superioară, poate fi regăsit senzorul pentru amprentă, similar cu cel de pe Nexus 5X şi 6P.

Hardware-ul pare să fie în continuare bazat pe platforma HTC 10 pentru ambele modele, diferenţele fiind la capitolul display şi capacitatea acumulatorului. Sailfish pare a fi modelul mai mic, care va lua probabil locul lui Nexus 5X în ofertă, care va integra un display de 5.0” şi acumulator de 2.770 mAh. Marlin, phablet-ul noii serii Nexus, va veni cu un display de 5,5” şi acumulator de 3450 mAh. În rest, ambele sunt bazate pe chipset-uri quad-core de la Qualcomm (probabil modelul Snapdragon 820 sau un derivat al acestuia), 4 GB memorie RAM, versiuni cu 32 sau 128 GB spaţiu de stocare internă şi camere foto de 12, respectiv 8 megapixeli. Încărcarea va fi realizată prin mufe USB Type-C, iar difuzoarele vor fi poziţionate în partea de jos a dispozitivelor.

Desigur, aceste informaţii nu pot fi verificate, iar designul pe care îl vedem în fotografiile de mai sus nu este în niciun caz oficial. Cu siguranţă, variantele finale ale telefoanelor vor fi diferite din punct de vedere vizual, însă putem vedea direcţia în care Google pare să ducă seria de telefoane Nexus, în cazul în care aceste detalii se dovedesc a fi adevărate.

Citeşte şi HTC ar putea lansa în 2016 două modele Nexus

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult