Primul smartphone Samsung cu ecran pliabil ar putea intra în producţie înainte de finalul acestui an

10.02.2017
Primul smartphone Samsung cu ecran pliabil ar putea intra în producţie înainte de finalul acestui an

Subiect de zvonuri încă de acum câţiva ani, dispozitivele mobile cu carcasă flexibilă şi ecran care poate fi pliat pentru transport au rămas până acum doar în imaginaţia fanilor, tehnologiile necesare pentru a transpune astfel de concepte în produse comerciale nefiind încă la un stadiu de maturitate suficient.

Aducând un avantaj competitiv tot mai firav, ecranul curbat începe să fie regăsit şi la dispozitive mobile mai puţin costisitoare, unii producători smartphone lucrând deja la următoarea mare inovaţie. Potrivit ultimelor zvonuri, moda anului 2018 vor fi telefoanele pliabile, echipate cu ecrane şi mai mari decât este posibil în prezent.

Descris într-o aplicaţie pentru brevet, un astfel de dispozitiv ar putea intra în producţie de serie limitată în intervalul Q4 2017, urmând ca producţia de masă să înceapă nu mai târziu de jumătatea anului viitor. Răgazul luat ar urma să permită evaluarea rezistenţei carcasei modelată dintr-un plastic special, respectiv remedierea eventualelor probleme de ordin tehnic descoperite la lotul de produse iniţial.

Cât despre designul noului produs, ultimele zvonuri indică prezentarea de către Samsung a prototipului unui smartphone pliabil la ediţia Mobile World Congress de anul acesta, ce va avea loc la Barcelona în perioada 27- februarie – 2 martie 2017. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult