Primul test de performanţă cu Galaxy S20: cât de performant este faţă de modelul S10 de anul trecut

13.01.2020
Primul test de performanţă cu Galaxy S20: cât de performant este faţă de modelul S10 de anul trecut

Acum că am văzut în premieră şi design-ul unuia dintre modelele Galaxy S20 de la Samsung, a venit momentul să vedem şi cât de performante vor fi noile dispozitive. Site-ul Geekbench are acum listat un nou model de smartphone Samsung, echipat cu noua generaţie de chipset-uri Snapdragon 865 de la Qualcomm. Cu această ocazie putem vedea nu numai cât de performant este Galaxy S20 în comparaţie cu Galaxy S10, ci şi cât de performant este Snapdragon 865 în general, întrucât nu există foarte multe teste sintetice cu acest procesor.

Galaxy S20 vs Galaxy S10: cât de performant va fi următorul flagship Samsung

Listarea de pe GeekBench descrie un smartphone Samsung SM-G986U, un model nou, fără nume final ataşat. Se presupune că acesta ar putea fi Galaxy S20+, litera „U” din nume făcând probabil referinţă la faptul că avem de a face cu o versiune destinată Statelor Unite, fiind echipată cu procesor Snapdragon 865 de la Qualcomm.

Acest model foloseşte tot 8 nuclee şi o frecvenţă de bază de 1,8 GHz pentru acestea, însă poate atinge o frecvenţă de boost de „numai” 2.84 GHz, faţă de frecvenţa de top de 2,96 GHz de pe Snapdragon 855+. Totuşi, noul Snapdragon 865 reuşeşte să întreacă modelul Snapdragon 855 de anul trecut cu o margine de 25%, în ton cu promisiunile celor de la Qualcomm. Desigur, aici comparăm doar două implementări de la Samsung, care demonstrează aportul de performanţă de la an la an. Alte implementări, cu sisteme de răcire mai performante, ar putea oferi performanţă şi mai bună.

Un alt detaliu pe care îl putem extrage din acest test este faptul că noul smartphone foloseşte 12 GB memorie RAM, faţă de cei 8 GB de pe Galaxy S10. Desigur, au existat şi variante de S10 cu 12 GB RAM, deci este posibil ca şi S20 să fie livrat în varianta de bază cu 8 GB. Având în vedere că deja încep să apară informaţii despre telefoane cu 16 GB memorie RAM, există posibilitatea ca şi Samsung Galaxy S20 Ultra să ofere o versiune de top cu această capacitate.

În testul GeekBench 5, Samsung Galaxy S10 în varianta cu procesor Snapdragon 855 a obţinut 736 puncte în testul Single-Core şi 2.623 puncte în testul Multi-Core. Modelul Snapdragon 865, în schimb, a obţinut 923 puncte în Single-Core şi 3.267 puncte în testul Multi-Core.  Chiar dacă ambele procesoare sunt construite pe arhitectură de 7nm, modelul 865 foloseşte o tehnică nouă, numită 7nm+ EUV, care permite o eficienţă şi mai mare. De asemenea, noul chipset beneficiază şi de un GPU mai performant.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult