Probleme cu Motorola Razr înainte de lansare: ecrane stricate, baterii care explodează şi balama cu zgomot

03.02.2020
Probleme cu Motorola Razr înainte de lansare: ecrane stricate, baterii care explodează şi balama cu zgomot

Motorola Razr urmează să fie lansat în următoarele câteva zile, însă primele modele ajunse deja în „libertate” la câţiva dintre utilizatori şi chiar şi în magazine sub forma unor unităţi demo nu par să ofere prea multă încredere pentru rezistenţa acestui model. Au început deja să apară pe internet diverse clipuri cu probleme la nivelul ecranului pliabil, care prezintă zgomote ciudate atunci când telefonul este pliat, iar unul dintre telefoane chiar a explodat în standul Motorola.

Se pare că balamaua lui Motorola Razr nu este atât de rezistentă pe cât se aşteptau utilizatorii. Aceasta produce zgomote care sugerează că praful poate intra uşor în mecanism. De asemenea, mai multe modele au o dungă verde pe ecran de sus până jos, problemă pe care am mai văzut-o în trecut şi la alte dispozitive cu ecrane OLED. Această problemă pare să fie una fizică, produsă ori din cauza unui şoc mecanic de la transport, fie o problemă de fabricaţie a panourilor pliabile.

 

 

 

 

Asemeni modelului original Galaxy Fold, ecranul pliabil nu pare să fie lipit complet de carcasa telefonului, ecranul putând cu uşurinţă fi ridicat cu mâna la nivelul balamalei. Aici ar putea fi locul prin care praful ar putea pătrunde în telefon pentru a produce acele zgomote. Probabil cel mai îngrijorător este însă telefonul a cărui baterie pare să fi explodat într-un stand. O astfel de explozie poate avea loc doar din cauza bateriei, asemeni modelului Galaxy S7.

 

 

Iniţial, telefonul trebuia să fie lansat la începutul lunii ianuarie, însă Motorola a amânat cu o lună începerea pre-comenzilor din cauza stocurilor limitate pe care le avea la dispoziţie. Se pare însă că un alt motiv al amânării ar putea fi problemele de ordin tehnic, care probabil că nu au putut fi rezolvate într-un timp atât de scurt. Există şi posibilitatea ca aceste unităţi care sunt afişate în magazine şi care au ajuns în mânile utilizatorilor să fie unităţi produse cu mai mult timp în urmă, care ar putea întâmpina astfel de probleme.

 

 

Probabil că vom vedea cât de răspândite sunt aceste probleme odată ce telefonul ajunge în mâinile utilizatorilor, întrucât livrările pentru cei care au făcut pre-comandă încep abia pe 6 februarie. De altfel, stocurile nu par să fie foarte mari, deja cei care fac comandă acum fiind programaţi să primească telefonul abia peste câteva săptămâni.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult