Prototip funcţional al unui smartphone Lenovo cu ecran pliabil, demonstrat într-un clip video

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 27.09.2018
Prototip funcţional al unui smartphone Lenovo cu ecran pliabil, demonstrat într-un clip video

Aşteptate pentru debutul oficial în viitorul apropiat, telefoanele mobile cu carcasă flexibilă şi ecran pliabil sunt de ceva timp prezente în laboratoarele de testare ale marilor producători smartphone, însă niciunul nu pare să se grăbească în a lua iniţiativă.

Judecând după defectul vizibil la marginea ecranului, chiar în locul unde carcasa flexează cel mai mult, nici prototipul Lenovo surprins într-un scurt clip de prezentare nu este chiar pregătit de folosire intensă. Sigur, stadiul de pregătire al tehnologiilor folosite este cunoscut doar în cerc restrâns, de ingineri direct implicaţi în activitatea de cercetare.

Prototipul adus la stare de funcţionare are un design de carcasă neobişnuit, cu o extensie la partea de jos a ecranului, unde presupunem că s-ar afla anumite componente electronice care nu permit îndoirea după forma unei carcase flexibile (ex. placa electronică, acumulator). Speculând de baza informaţiilor disponibile, prototipul Lenovo ar putea fi purtat la mână precum o brăţară mai groasă, revenind la forma dreptunghiulară pentru folosirea în modul smartphone.

 

 

Ecranul de tip AMOLED este mai înalt decât întâlnim de obicei la produse smartphone. Cu siguranţă, spaţiul de afişare mărit va fi unul dintre atuurile majore folosite în promovarea telefoanelor cu ecran pliabil. Rămâne de văzut dacă acestea vor reuşi să convingă în folosirea de zi cu zi, sau dacă fiabilitatea se va putea ridica la nivelul unui smartphone convenţional cu carcasă rigidă.  

 

Tags: