Qualcomm promite conexiuni de internet mobil mai rapide decât cele prin fibră optică

21.02.2017
Qualcomm promite conexiuni de internet mobil mai rapide decât cele prin fibră optică

În paralel cu noul standard de conectare 5G, Qualcomm lucrează şi la creşterea vitezelor pentru reţelele 4G din generaţia actuală, lansând un nou modem LTE 4G capabil să atingă viteze de până la 1.2 Gbps la download de fişiere.

Pentru scopul propus, modemul Snapdragon X20 pune un practică o versiune optimizată tehnologiei carrier aggregation permiţând folosirea a 12 stream-uri de date simultan, fiecare cu o lăţime de bandă de 100 Mbps. Şi viteza pentru upload creşte simţitor, conexiunea cu viteză de 150 Mbps permiţând sesiuni Live Video la calitate foarte înaltă.

Alături de suport pentru conexiuni VoLTE pentru telefoane dual SIM, modemul Snapdragon X20 deschide accesul şi la banda de frecvenţă 3.5GHz liberă în Statele Unite pentru comunicaţii civile, care ar putea servi la comunicaţii LTE private.

Trimis deja partenerilor pentru testare şi evaluare, modemul Snapdragon X20 ar putea fi inclus în produse comerciale începând cu prima jumătate a anului viitor.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult