Razer Phone 2 a fost confirmat. Ar putea fi compatibil cu ecosistemul de aplicaţii de PC al companiei

04.09.2018
Razer Phone 2 a fost confirmat. Ar putea fi compatibil cu ecosistemul de aplicaţii de PC al companiei

Razer Phone a fost o surpriză plăcută anul trecut, fiind primul dispozitiv mobil realizat în mod special pentru rularea de jocuri video. Acesta a fost lăudat pentru performanţa sa de top şi pentru display-ul său inovator, însă criticat pentru design, dimensiuni şi o cameră sub aşteptări pentru un dispozitiv high-end. Se pare însă că aceste critici nu au descurajat producătorul de dispozitive de gaming, Razer confirmând că lucrează deja la a doua generaţie a telefonului.

Compania a inclus în raportul său de venituri trimestriale şi faptul că „Razer îşi concentrează resursele în dezvoltarea celei de-a doua generţaii de Razer Phone şi software-ul care îl va acompania”. Se pare că producătorul se pregăteşte să aducă anumite aplicaţii software de pe PC, precum Razer Synapse sau Chroma Studio şi pe mobil. Dacă acestea vor fi doar versiuni mobile care controlează sistemele de iluminare de pe PC, sau dacă acestea vor avea funcţii pentru telefon, rămâne de văzut când vom vedea în mod oficial acest dispozitiv.

Din păcate, nu este clar când va fi acest telefon anunţat. Modelul original s-a lansat în toamna lui 2017, deci un Razer Phone 2 ar putea fi foarte aproape de lansare. În cazul în care Razer se aliniază la un program de lansări anuale, există o posibilitate foarte mare ca noul dispozitiv să vină echipat cu hardware-ul cel mai puternic disponibil în acest moment. Vorbim despre un chispet Snadpragon 845, 8 GB RAM, stocare internă cât mai mare şi un display de 120 Hz mai luminos decât cel de anul trecut, probabil bazat pe tehnologie OLED.

Toate aceste elemente se regăsesc deja pe alte modele „de gaming” concurente, precum ROG Phone de la ASUS, care se laudă şi cu un ecosistem de accesorii de gaming, sistem de răcire mai performant şi posibilitatea de a afişa conţinutul de pe telefon pe un televizor folosind tehnologia wireless 802.11ad.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult