RED Hydrogen One, telefonul cu display holografic, are acum o dată de lansare

27.08.2018
RED Hydrogen One, telefonul cu display holografic, are acum o dată de lansare

RED a anunţat încă de anul trecut un nou smartphone care promite să aducă pe piaţă o nouă tehnologie de display 3D, cu un efect „holografic”. Se pare însă că producătorul de camere profesionale s-a lovit de probleme pe parcursul dezvoltării, fiind nevoit să amâne modelul Hydrogen One de câteva ori până în prezent. Din fericire, aceste probleme par să fi fost rezolvate, întrucât acum avem atât noi imagini oficiale cu dispozitivul, cât şi o dată de lansare finală.

Noul RED Hydrogen One nu va câştiga concursuri de design, însă va fi cu siguranţă apreciat de fanii camerelor RED, acesta având un aspect „dur”, care sugerează că nu va fi un model fragil, asemeni altor telefoane de top de pe piaţă. Acesta va beneficia de sisteme dual camera pe ambele părţi, acestea fiind folosite pentru filmările 3D în modul 4-View, telefonul fiind de altfel şi unul dintre puţinele dispozitive de pe piaţă capabile să redea acest format video.

Compania plănuieşte să ofere interoperabilitate între telefonul Hydrogen One şi camerele sale profesionale, acesta putând fi folosit pe post de ecran secundar pentru acestea, cu posibilitate de control ale setărilor direct de pe touchscreen. Nu în ultimul rând, RED a dezvoltat şi o aplicaţie de chat video folosind funcţia 4-View, cei care au folosit-o până în prezent declarându-se „fascinaţi” de calitatea acestor apeluri.

Telefonul se livrează deja către dezvoltatorii software, urmând ca pre-comenzile să înceapă livrarea pe data de 9 octombrie. Lansarea oficială în magazine va avea loc pe 2 noiembrie, iar în Statele Unite va fi disponibil şi direct de la operatori precum AT&T, Verizon şi Telcel. Avantajul acesui lucru este posibilitatea de a fi vândut la un preţ mai mic la abonament, decât cel la liber de 1.295 dolari, care este listat pe site-ul RED.

Această variantă a telefonului este de altfel cea „ieftină”, cu carcasă din aluminiu. Varianta „premium” cu carcasă de titan va fi lansată cândva în 2019. Ambele modele vor include un procesor de top de la Qualcomm (probabil Snapdragon 845), un acumulator de 4.500 mAh şi ecran holografic cu rezoluţie QHD.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult