Samsung Galaxy A6 şi A6+ (2018) apar online cu design de Galaxy J, display Infinity şi dual-camera

24.04.2018
Samsung Galaxy A6 şi A6+ (2018) apar online cu design de Galaxy J, display Infinity şi dual-camera

Samsung nu a anunţat încă în mod oficial noile sale modele Galaxy A6 şi A6+ din gama 2018, însă acestea sunt deja listate pe mai multe magazine internaţionale. Pe lângă fotografii cu dispozitivele din toate unghiurile, avem astfel şi o listă de specificaţii tehnice. Curios este faptul că noile modele A6 nu arată aproape deloc precum modelele A8 lansate la începutul anului, ci sunt mai degramă similare cu gama Galaxy J la exterior. La interior însă, avem parte de câteva surprize.

Galaxy A6 şi A6+ (2018) vor fi noile modele mid-range ale companiei, menite să concureze pe piaţă cu dispozitive precum Huawei P20 Lite sau iPhone SE. Spre diferenţă de Galaxy A8, modelele A6 vor beneficia de un spate complet metalic, pe suprafaţa căruia sunt evidente dungile pentru antene. Ca aspect general, spatele este foarte similar cu cel de pe Galaxy J7 de exemplu, câteva elemente fiind însă diferite.

De exemplu, modelul A6+ vine cu un sistem dual-camera vertical, similar cu cel de pe Galaxy S9+, cu un senzor de amprentă poziţionat sub acesta. Modelul A6 normal are o singură cameră. Poziţionarea difuzorului este în continuare în partea din dreapta sus, deasupra butonului Power, asemeni altor modele din gama Galaxy A.

La interior, Galaxy A6 şi A6+ (2018) vor beneficia de un chipset de medie Exynos 7870, folosit şi pe modele lansate anul trecut, configuraţii cu 4 GB RAM şi 32 sau 64 GB spaşiu de stocare internă. La capitolul dimensiuni, Galaxy A6 va fi un model mai mic, cu ecran de 5,6”, în timp ce A6+ va beneficia de un ecran de 6”. Ambele dispun de display-uri „Infinity”, însă marginile din jurul acestora sunt mai pronunţate decât la seriile A8 sau S8 şi S9. Panourile sunt bazate pe tehnologia Super AMOLED şi beneficiază de rezoluţie Full HD+ (2.220  x 1.080 pixeli).

Momentan, ambele telefoanele sunt listate pe magazinele din Polonia la preţul de 1460 zloţi, echivalent cu 350 de Euro. Probabil că acesta va fi preţul de pornire al modelului Galaxy A6 (2018), modelul A6+ (2018) urmând să fie puţin mai scump. Nu ştim încă data de lansare a dispozitivelor, însă având în vedere că sunt deja listate în oferta magazinelor de specialitate, probabil că le vom vedea şi într-o manieră oficială foarte curând.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult