Samsung a anunţat Galaxy Note 4: ecran AMOLED QHD, Snapdragon 805 şi un stylus îmbunătăţit

Samsung a anunţat Galaxy Note 4: ecran AMOLED QHD, Snapdragon 805 şi un stylus îmbunătăţit

În această după-amiază, Samsung a prezentat în cadrul evenimentului Unpacked 2014 Episode 2 cea de-a patra generaţie a familiei de telefoane-gigant Galaxy Note. Noul terminal oferă o serie de caracteristici aşteptate sau subînţelese, însă Galaxy Note 4 ascunde şi o serie de surprize.

După cum deja ştiam din informaţiile neoficiale ajunse în presă, Galaxy Note 4 preia designul nou care a apărut odată cu Galaxy Alpha. La fel ca acesta, Galaxy Note 4 foloseşte o ramă fabricată din aluminiu, aceasta fiind eloxată lateral pentru a se asorta cu culoarea capacului posterior şi având doar muchiile teşite şi şlefuite pentru a evidenţa culoarea materialului de bază. Butoanele sunt fabricate din acelaşi material.

Capacul posterior este fabricat tot dintr-un material plastic a cărui textură imită pielea, însă marginile cusute au dispărut iar senzaţia tactilă este mult mai bună. Carcasa este cu foarte puţin mai mare şi mai grea decât cea a modelului anterior, aceasta având 153.5 x 78.6 x 8.5 mm, însă aşteptata rezistenţă la apă şi praf nu şi-a făcut însă apariţia.

Într-un fericirea celor care sunt de acord cu cursa diagonalelor din ce în ce mai mari, Galaxy Note 4 s-a mulţumit să păstreze diagonala de 5,7” a generaţiei anterioare. Rezoluţia ecranului a crescut însă la QuadHD, iar panoul AMOLED promite o acoperire sRGB integrală şi acoperire de 80 de procente a spectrului Adobe RGB. Panoul AMOLED foloseşte aceeaşi matrice PenTile Diamond pe care am remarcat-o la Galaxy S4, Galaxy S5 sau Galaxy Note 3.

Ecranul este acoperit de un strat protector Gorilla Glass 3, însă Samsung foloseşte o tehnologie de fabricaţie pe care o numeşte 2,5D, care aminteşte izbitor de sticla groasă cu muchii curbate de la terminalele Lumia de vârf.

Platforma hardware este construită în jurul puternicului cip Qualcomm Snapdragon 805, care oferă patru nuclee Krait 450 tactate la 2,7 GHz şi un procesor grafic Adreno 420. Acest cip este însoţit de 3 GB de memorie RAM, 32 GB de memorie extensibilă, un modem LTE Cat 6 şi o baterie cu o capacitate de 3220 mAh. În ciudat creşterii capacităţii bateriei cu un infim 20 mAh şi a creşterii puterii procesorului şi a rezoluţie ecranului, Samsung afirmă că Galaxy Note 4 va oferi o autonomie cu circa 7,5 procente mai mare. Acesta oferă şi un mod de încărcare rapid, fiind capabilă să atingă jumătate din capacitate în numai 30 de minute.

După cum era de aşteptat, pe lista dotărilor au apărut senzorii pentru citirea pulsului şi amprentei pe care i-am văzut la Galaxy S5. Fiind vorba de un telefon business, Samsung a pus acum mai mult accent pe modulul de telefonie şi a implementat un sistem cu trei microfoane, acesta oferind nu doar o atenuare bună a zgomotului de fundal, dar şi o amplificare direcţionată selectivă care va ajuta înregistrarea vocii umane.

Galaxy Note 4 promite să fie un terminal cu o captură foto bună. Acesta oferă un senzor foto cu rezoluţie de 16 MP, nefiind însă clar dacă este vorba de acelaşi model ISOCELL de la Galaxy S5, şi îl completează cu un sistem de stabilizare optică. Compania Samsung a intrat şi ea în dansul ridicol numit selfie, camera foto frontală oferind acum un senzor cu rezoluţie de 3,7 MP, diafragmă largă F/1.9 şi un mod captură panoramică cu deschidere de 120 de grade care funcţionează precum modulul remarcat la Huawei Ascend P7.

În final, compania a anunţat îmbunătăţirile pe care le-a adus stiloului digital S Pen. Digitizorul ecranului oferă acum 2048 de niveluri de presiune, faţă de 1024 la modelul anterior, şi permite detectarea unor mişcări fine precum rotiri, înclinări şi schimbări de viteză. Software-ul aferent a fost îmbunătăţit cu o serie de facilităţi interesante care permit captura multiplă în memoria clipboard, emularea unui mouse, redimensionarea simplă a ferestrelor şi altele. Compania a anunţat şi un parteneriat cu faimosul producător Mont Blanc, care va oferi două stilouri digitale şi două huse de calitate superioară.

Galaxy Note 4 va ajunge pe piaţă în luna octombrie în versiuni coloristice alb, negru, roz şi auriu. Preţul nu este deocamdată cunoscut.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult