Sistem de încărcare wireless pentru Samsung Galaxy S III?

20.03.2012
Sistem de încărcare wireless pentru Samsung Galaxy S III?

Samsung Galaxy S III face paşi către eliminarea definitivă a conectorilor clasici, acomodaţi de obicei pe lateralul carcasei, ţintind către un design curat şi chiar mai suplu decât este posibil în mod normal cu generaţia actuală de modele smartphone.

Sistem de încărcare wireless pentru Samsung Galaxy S III

Nu ştim dacă din raţiuni estetice sau poate dorinţa de a aduce ceva nou, dar Galaxy S III pare să fie primul smartphone din oferta Samsung al cărui acumulator poate fi încărcat fără să apelăm la cabluri inestetice şi incomode. În schimb, producătorul va oferi în pachetul cu accesorii un alimentator inductiv, deforma unei plachete pe care aşezăm telefonul atunci când dorim să îl încărcăm. Transferul efectiv de energie este realizat cu ajutorul unei bobine inductive, încorporată în capacul aplicat pe spatele telefonului.

Aparent, tehnologia de încărcare inductivă dezvoltată de Samsung poate funcţiona chiar şi dacă telefonul nu este aşezat pe suprafaţa de transfer a încărcătorului, eficienţa transferului de energie scăzând gradual până la o distanţă limită de 1-2 metri.

Momentan nu este clar dacă Samsung a decis să elimine complet conectorul de alimentare clasic, oferind staţia de încărcare inductivă ca dotare standard în pachetul cu accesorii, sau va oferi un pachet separat pentru ceri care doresc să se bucure de noua tehnologie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult