Galaxy S IV – lista cu principalele specificaţii

Galaxy S IV - lista cu principalele specificaţii

Samsung Galaxy S IV, succesorul celebrului smartphone Galaxy S III, are acum o listă cu specificaţii aproape completă, ieşită la lumină cu 10 zile înainte de evenimentul oficial de prezentare.

Specificaţii Galaxy S4

Rezultată în urma testelor rulate cu benchmark-ul AnTuTu, lista cu specificaţii Galaxy S4 menţionează prezenţa unui chipset Exynos 5 Octa 5410 şi 2 GB memorie RAM.

Chipset-ul cu CPU în configuraţie 4×4 este compus dintr-un modul quad-core de înaltă performanţă realizat cu nuclee ARM Cortex-A15 la 1.8 GHz şi un al doilea modul quad-core cu nuclee Cortex-A7, optimizat pentru consum de energie redus. Telefonul poate comuta între cele două module quad-core în funcţie de performanţele cerute de aplicaţiile pe care le rulăm, optimizând astfel consumul de energie.

Alături de procesorul octo-core hibrid, chipsetul Exynos 5 Octa integrează şi un GPU din seria PowerVR SGX 544MP, ale cărui performanţe 3D sunt zvonite a fi între nivelul unei tablete iPad 3 şi iPad 4.

Informaţiile extrase cu benchmark-ul AnTuTu confirmă zvonurile ce anunţau folosirea unui ecran de 4.99 inch, ce oferă o densitate de 441 ppi – corespunzătoare rezoluţiei Full HD 1080p.

Samsung Galaxy S4 este oferit într-o singură variantă compatibilă cu reţele GSM, WCDMA şi LTE, livrată cu sistemul Android 4.2 Jelly Bean. Lista dotărilor mai cuprinde o cameră foto de 13 MP cu blitz LED, cameră frontală de 2.1 MP, respectiv conectivitate WiFi N şi Bluetooth 4.0.

Mai multe detalii, precum şi imagini de prezentare cu Samsung Galaxy S4, vom putea admira cu ocazia evenimentului oficial ce va avea loc în data de 14 martie, la New York.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult