Galaxy S10, echipat cu senzor de amprente sub ecran bazat pe ultrasunete

10.09.2018
Galaxy S10, echipat cu senzor de amprente sub ecran bazat pe ultrasunete

Qualcomm ar putea livra pentru Samsung unul dinte cei mai avansaţi senzori de amprente întâlniţi până acum. Conceput pentru a fi instalat sub ecran, acesta foloseşte ultrasunete pentru recunoaşterea amprentei.

Aflat deja la cea de-a treia generaţie, noul senzor Qualcomm ar putea evita problema afectării calităţii imaginii, ce a împiedicat până acum includerea acestei dotări la telefoanele Samsung din gama de top.

Qualcomm a demonstrat prima versiune a senzorului biometric cu ultrasunete încă din anul 2015, o versiune îmbunătăţită fiind prezentat în luna iunie 2017. A fost însă nevoie de o a treia revizie pentru a întruni cerinţele strice impuse de Samsung cu scopul de a proteja calitatea imaginii, atât de apreciată la produsele companiei.

Aplicat prin lipire de spatele ecranului, senzorul biometric cu ultrasunete permite obţinerea unei imagini 3D a amprentei, completă cu detalii în relief cum ar fi porii şi cutele pielii. Aceste detalii ar trebui să îngreuneze falsificarea amprentei, crescând nivelul de siguranţă oferit.

Rămâne acum problema furnizării acestei componente în volum suficient pentru a ţine pasul cu producţia lui Galaxy S10. Pentru acest scop, Samsung va apela la companiile japoneze General Interface Solutions (GIS) şi O-Film. În cele din urmă, senzorul proiectat de Qualcomm va ajunge şi în echiparea altor modele de telefoane Samsung, cum ar fi cele din seria Galaxy Note şi gama accesibilă Galaxy A.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult