Încărcare wireless pentru Galaxy S4 şi iPhone 5S

Încărcare wireless pentru Galaxy S4 şi iPhone 5S

Dacă informaţiile vehiculate de presa taiwaneză se adeveresc, utilizatorii de telefoane Samsung Galaxy S4 şi Apple iPhone 5S / iPhone 6 vor scăpa de problema cablurilor incomode şi inestetice, noile modele oferind suport pentru încărcarea wireless a acumulatorului.

Modul de încărcare wireless pentru Galaxy S3

Pentru cei care nu ştiu deja, 14 martie este data la care Samsung va prezenta noul vârf de gamă pentru linia smartphone Android, modelul Galaxy S4. În timp ce noul smartphone Samsung va încerca să atragă câţi mai mulţi fani în tabăra Android Jelly Bean, Apple continuă pregătirile pentru viitoarea generaţie iPhone, al cărei reprezentant ar putea să nu ajungă în magazine mai devreme de luna august.

Pentru Galaxy S4, funcţia de încărcare wireless ar putea fi asigurată cu ajutorul unui modul adiţional fixat de spatele telefonului, bazat pe tehnologiile Qi wireless charging dezvoltate Wireless Power Consortium – organizaţie din care Apple nu face parte. Fără acces la tehnologii standardizate, Apple ar putea implementa funcţia de încărcare wireless folosind o tehnologie alternativă dezvoltată în laboratoarele proprii. Dezavantajul este că spre deosebire de Galaxy S4, care ar putea funcţiona cu orice alimentator certificat Qi wireless, viitorul telefon iPhone 5S sau iPhone 6 va avea nevoie de un adaptor Apple compatibil, oferit probabil la un preţ probabil ceva mai mare.

Alimentator wireless pentru telefoane Samsung

În lipsa unor informaţii din surse oficiale oficiale, cele prezentate mai sus rămân simple zvonuri şi trebuie tratate cu o doză de scepticism. Cert este că atât Galaxy S4, cât şi iPhone 5S / 6, vor include cele mai avansate tehnologii ale companiilor producătoare, având toate atuurile pentru a deveni cele mai dorite modele smartphone din 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult