Samsung confirmă Galaxy S 5 pentru lunile martie sau aprilie şi promite un design nou

09.01.2014
Samsung confirmă Galaxy S 5 pentru lunile martie sau aprilie şi promite un design nou

Undeva către finele anului care tocmai s-a încheiat au ieşit la iveală unele zvonuri care afirmau că Samsung ar urma să grăbească lansarea viitorului telefon Galaxy S 5 pentru a compensa mai repede scăderea interesului pentru actualul vârf de gamă. Conform unor declaraţii făcute de Lee Young Hee, vicepreşedinta diviziei de telefonie mobile, Galaxy S 5 va respecta programul de lansări tradiţional al companiei, însă acesta va aduce o bine-venită schimbare de design.

În cadrul unui interviu acordat celor de la Bloomberg, Lee Young Hee a afirmat că Samsung a lansat vârfurile de gamă din familia Galaxy S în lunile martie sau aprilie şi că viitorul Galaxy S 5 va respecta acelaşi program. Chiar dacă ne-am fi bucurat să aflăm mai repede ce surprize pregăteşte Samsung pentru 2014, se pare vă va trebui să mai aşteptăm cel puţin două luni pentru a le vedea.

În luna noiembrie a anului trecut, vicepreşedintele şi directorul executiv Kwon Oh-hyun a admis că Samsung mai are de recuperat atunci când vine vorba de software, iar Lee Young Hee a recunoscut acum că şi abuzarea repetată a designului lansat odată cu Galaxy S III nu a fost o idee prea grozavă. Oficialul Samsung a afirmat că diferenţele vizuale dintre Galaxy S III şi Galaxy S 4 nu au fost foarte mari, acest aspect dezamăgind anumiţi utilizatori şi reflectându-se în succesul de piaţă, dar a promis că Galaxy S 5 se va depărta de liniile cu care Samsung ne-a obişnuit în ultimii doi ani.

Admiţând că 2014 va fi un an dificil pentru companie din cauza concurenţei din ce în ce mai agresive, Lee Young Hee a afirmat că viitorul terminal Samsung va aduce o schimbare importantă de design. Lee Young Hee a lăsat să se înţeleagă că eforturile de creaţie vor viza ecranul si carcasa, dar nu a oferit nici un indiciu suplimentar, ceea ce înseamnă că va trebui să ne înarmăm cu multă răbdare.

Zvonul conform cărora Galaxy S 5 va aduce o replică pentru senzorul de amprentă din iPhone 5S prin implementarea recunoaşterii irisului ochiului uman nu a fost nici confirmat, dar nici infirmat. Lee Young Hee a recunoscut că Samsung studiază posibilitatea implementării unei astfel de tehnologii, însă implementarea sa în viitorul vârf de gamă Samsung nu este certă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News