Samsung Galaxy S6 ar putea primi suport pentru Gear VR

30.01.2015
Samsung Galaxy S6 ar putea primi suport pentru Gear VR

Realitatea virtuală este noua frontieră pe care industria IT încearcă să o cucerească. Samsung pare să fie una dintre companiile producătoare de dispozitive mobile care doreşte o prezenţă importantă pe această piaţă, lansând anul trecut alături de Oculus accesoriul Gear VR pentru Galaxy Note 4. Din păcate, headset-ul funcţionează doar cu acest model, însă acest lucru se va schimba odată cu lansarea următorului flagship Samsung. Conform unor noi zvonuri, Gear VR îşi va extinde compatibilitatea şi pe alte dispozitive ale companiei.

Există însă câteva probleme legate de design-ul accesoriului. Acesta este construit special pentru Note 4, iar o nouă versiune care să ofere suport pentru ecrane de dimensiuni mai mici ar putea veni odată cu Samsung Galaxy S6. Noile informaţii spun că nu doar noul flagship va beneficia de suport pentru Gear VR, ci şi zvonitul model S6 Edge cu ecran curbat. Acestea vor fi primele smartphone-uri compatibile cu headset-ul de realitate virtuala de la Samsung care nu fac parte din gama Note.

Se zvoneşte că noul Gear VR nu va fi compatibil doar cu noile smartphone-uri Samsung, ci va oferi posibilitatea de a utiliza telefoane de diferite dimensiuni. Samsung va dori să vândă noul headset ca accesoriu universal. Având în vedere că una dintre limitările tehnologiei de realitate virtuală este puterea de procesare, posibilitatea de upgrade ar fi un avantaj clar al noului Gear VR faţă de generaţia precedentă. Având în vedere că modelul disponibil pe piaţă este un o simplă variantă orientată către dezvoltatori, probabil că acesta va fi produsul finit, orientat către utilizatorii de rând.

Având în vedere că realitatea virtuală este încă la început, iar Samsung are ca partener una dintre cele mai proeminente companii din acest domeniu, este posibil ca Gear VR să fie primul pas către adopţia acestei tehnologii la nivelul consumatorilor. 2015 pare să fie anul în care vom vedea mai multe variante de ochelari VR, cu soluţii din partea unor companii precum Razer şi chiar Microsoft cu o alternativă interesantă bazată pe holograme. Din păcate, noile informaţii nu dezvăluite prea multe informaţii noi despre Galaxy S6, în afară de faptul că se confirmă din nou (neoficial) că va primi o versiune Edge cu ecran curbat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult