Samsung Galaxy S6 edge+ review

27.11.2015
Samsung Galaxy S6 edge+ review
Prezentare, construcţie, design, ergonomie, ecran

Spre diferenţă de alţi producători, Samsung nu lansează în acelaşi timp smartphone-uri şi phablet-uri din aceeaşi serie. Istoric, compania a preferat să aducă pe piaţă în primăvară flagship-urile Galaxy S, acestea fiind urmate în toamnă de phablet-urile Galaxy Note. Într-o lume în care Apple lansează şi iPhone 6 şi 6 Plus simultan, compania s-a lovit de o mare lipsă în catalogul de produse, pe care a remediat-o abia la sfârşitul lunii august, cu lansarea simultană a lui Galaxy Note 5 şi a lui Galaxy S6 edge+.

Samsung Galaxy S6 edge+: unul dintre cele mai arătoase smartphone-uri

Prezentare, construcţie, design, ergonomie

Pentru a nu pierde timpul cu detalii inutile, probabil ar trebui să începem cu faptul că Galaxy S6 edge+ nu este decât o versiune mai mare a lui S6 edge, lansat la Mobile World Congress la începutul anului. Acesta păstrează aceleaşi sensibilităţi de design, cu sticlă curbată pe partea din faţă, ramă metalică de jur împrejur şi o suprafaţă de sticlă plată pe spate. Camera foto este în continuare la fel de proeminentă pe spatele dispozitivului, iar toate butoanele şi mufele se găsesc exact în aceleaşi locuri. Cei care au folosit un S6 edge până în prezent vor avea probabil un deja vu, întrucât nimic notabil nu s-a schimbat.

Samsung Galaxy S6 edge+: Samsung nu renunţă la micro-USB

Desigur, factorul diferenţiator este dimensiunea. Avem de a face cu un display QHD Super AMOLED de 5,7”, care duce la diferenţe majore în utilizare. S6 edge+ este un dispozitiv sensibil mai mare, motiv pentru care utilizarea cu o singură mână este mult mai complicată. Acest lucru este îngreunat de faptul că butoanele capacitive „back” şi „recent” sunt poziţionate chiar în punctul pe care ai putea ţine degetul pentru a putea ţine telefonul confortabil, apăsările fără intenţie fiind la ordinea zilei. Din fericire, faptul că sticla şi rama de aluminiu nu se continuă perfect, fiind o mică diferenţă între ele, ajută mult la prinderea mai fermă a telefonului, fiind rare momentele în care acesta ar putea aluneca din mâna utilizatorului în timpul folosirii.

Samsung Galaxy S6 edge+: ecranul se întinde pe marginile laterale

Deşi arată ca un obiect de lux, mai ales în culoarea Platinum Gold (varianta testată), spatele dispozitivului dispune de un tratament oleofobic foarte slab. După câteva minute de utilizare, telefonul rămâne plin de amprente, în ciuda faptului că pe display se pare că aceasta nu este o problemă. Cu toate acestea, Galaxy S6 edge+ se alătură predecesorului său S6 edge (fără plus) pe locul întâi la categoria „cel mai arătos telefon cu Android”.

Ecran

Chiar dacă S6 edge+ foloseşte aceeaşi rezouţie de pe Galaxy S6 şi S6 edge, display-ul mai mare nu a afectat experienţa de utilizare. Rezoluţia QHD este destul de înaltă pentru a oferi imagini clare chiar şi pe ecrane cu diagonală mai mare, densitatea de 518 ppi (pixeli-per-inch) făcând spaţiile dintre pixeli imperceptibile ochiului uman. Calitatea imaginilor este comparabilă cu cea de pe modelele din trecut, panoul AMOLED oferind un negru adânc, contrast perfect şi culori foarte vii. De asemenea, software-ul Samsung reuşeşte să fie unul dintre puţinele de pe platforma Android care aproximează corect şi rapid schimbările iluminării ambientale, ajustând luminozitatea display-ului corespunzător.

Samsung Galaxy S6 edge+: display AMOLED excelent

Părţi pozitive

Design excelent, construcţie de calitate
Performanţă de top
Software bine pus la punct
Cameră foto greu de întrecut

Părţi negative

Durata de utilizare scăzută la o singură încărcare
Lipsa locaşului pentru carduri microSD
Baterie integrată

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult