Samsung a anunţat Exynos ModAP, prima sa soluţie hardware complet integrată cu suport LTE

11.07.2014
Samsung a anunţat Exynos ModAP, prima sa soluţie hardware complet integrată cu suport LTE

Compania Samsung a fost mândră de procesoarele sale din familia Exynos în primii doi ani de la lansare, când le-a implementat pe modelele Galaxy S şi Galaxy S II, însă a început să cedeze teren şi să utilizeze din ce în ce mai mult soluţiile rivalului Qualcomm odată cu Galaxy S III. Motivul acestei schimbări a fost unul tehnic, platforma Exynos nedispunând de un modem radio intern, însă compania vrea să recupereze terenul pierdut cu nou anunţatul Exynos ModAP.

Conform anunţului oficial făcut ieri, Exynos ModAP este o platformă hardware nouă care oferă, în sfârşit, o soluţie Exynos complet integrată cu suport LTE. Fabricată într-un proces de litografiere pe 28 de nanometri, la fel ca celelalte cipuri din familia Exynos 5, noua variantă ModAP include şi modem-ul 2G/3G/4G cu suport LTE-A şi rate de transfer maxime de 150 Mbps din seria 300.

Pentru a putea oferi terminale cu eficienţă energetică bună, Samsung a cumpărat până acum procesoare complet integrate (cum ar fi Qualcomm Snapdragon 800/801) sau perechi procesor + modem optimizate pentru funcţionarea în tandem (cum ar fi Qualcomm Snapdragon 600). Cipurile Exynos au fost ocazional împerecheate cu modem-uri 3G sau 4G de la Qualcomm, Intel sau din portofoliul propriu, însă, cel puţin în ultimii doi ani, acestea au fost folosite de multe ori doar pentru motorizarea tabletelor Wi-Fi.

Prin lansarea noii platforme Exynos ModAP, Samsung va putea prelua din nou controlul asupra platformelor hardware folosite pentru telefoanele sale şi va putea evita dominaţia Qualcomm, care a fost până acum singurul producător de platforme hardware integrate cu suport LTE. Produse intern, cipurile vor fi în mod sigur şi mai ieftine, ceea ce îi va permite companiei să concureze mai bine pe dificila piaţa de telefoane high-end de astăzi şi să treacă peste problemele întâmpinate momentan.

Faţă de modelele de vârf din familia Exynos 5 care au fost lansate până acum, noile soluţii din seria ModAP sunt ceva mai puţin impresionante tehnologic. Acestea vor fi disponibile în versiuni quad-core, faţă de modelele cu opt sau şase nuclee din seria Exynos 5 lansate în ultimii ani, iar procesorul de imagine este capabil să folosească senzori cu o rezoluţie de cel mult 8 MP şi oferă doar captură video Full HD.  

În acest moment, nu există detalii tehnice mai bogate şi nici o dată de lansare pentru noile soluţii Exynos ModAP.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News