Samsung a anunţat Galaxy S 4 Active, versiunea heavy-duty a modelului Galaxy S 4

Samsung a anunţat Galaxy S 4 Active, versiunea heavy-duty a modelului Galaxy S 4

Încetul cu încetul, telefoanele Samsung care au fost doar zvonuri acum câteva luni încep sa iasă la iveală. După ce a anunţat modelul Galaxy S 4 Mini, Samsung a dezvăluit astăzi şi modelul Galaxy S 4 Active, versiunea rezistentă la praf şi umiditate a celebrului său vârf de gamă actual.

Păstrând multe din elementele de design binecunoscute, carcasa noului Galaxy S 4 Active se remarcă însă prin butoanele hardware proeminente şi spatele închis cu patru nituri, bateria cu o capacitate de 2600 mAh fiind ascunsă însă tot în spatele unui capac detaşabil. Carcasa etanşă este certificată IP67, aceasta fiind deci complet ermetică la praf şi rezistentă la imersiunea în apă la o adâncime de cel mult un metru pentru o perioadă de 30 de minute. Din această cauză, şi dimensiuni şi greutatea telefonului au crescut, acesta având 139.7 x 71.3 x 9.1 mm şi 151 de grame.

La fel ca modelul de bază, Galaxy S 4 Active oferă un ecran cu o diagonală de 5” şi rezoluţie Full HD, panoul AMOLED fiind însă înlocuit cu unul TFT. Lista dotărilor hardware este similară, Galaxy S 4 Active oferind un procesor Qualcomm Snapdragon 600, 2 GB RAM şi 16 GB de stocare internă, secondată de un slot MicroSD. Camera foto oferă un senzor de 8 MP, faţă de cel de 13 folosit de Galaxy S 4, aceasta fiind a doua modificare vizibilă făcută de Samsung.

Dotările software sunt similare, Galaxy S 4 Active urmând să ruleze interfaţa proprietară TouchWiz pe Android 4.2.2, o particularitate fiind modul foto  „Aqua shot’, care va permite captura foto subacvatică.

Telefonul va fi prezent în cadrul evenimentului pe care Samsung îl va organiza pe data de 20 iunie, acesta urmând să fie disponibil pentru început în Statele Unite şi Suedia la un preţ încă necunoscut. Galaxy S 4 Active va fi disponibil în culorile gri, albastru şi portocaliu.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News