Samsung a anunţat preţul la care utilizatorii Galaxy Fold vor putea înlocui ecranul pliabil, dacă acesta se defectează

24.09.2019
Samsung a anunţat preţul la care utilizatorii Galaxy Fold vor putea înlocui ecranul pliabil, dacă acesta se defectează

Contrar regulilor unei campanii de promovare obişnuită, în care sunt folosite cât mai multe expresii laudative menite contureze imaginea unui produs de-a dreptul irezistibil, lăsând eventualele neajunsuri pe ghidul de utilizare strecurat în ambalajul retail, Samsung a publicat în văzul întregii lumi aceste informaţii.

Dincolo de mesajul cu subînţeles, cum că viitorii utilizatori Galaxy Fold ar trebui să îl trateze ca pe un bibelou fragil, ferit de apă, praf şi orice atingere mai dură, clipul nu face decât să treacă în revistă toate punctele slabe care pot trasforma Galaxy Fold într-un obiect de decor. Avertizând potenţialii cumpărători încă dispuşi să plătească 1980 de dolari pentru un exemplar Galaxy Fold, Samsung îşi asigură o plasă de siguranţă împotriva eventualelor consecinţe de ordin legal, cât şi de imagine, uşor de anticipat în cazul apariţiei de noi rapoarte privind defectarea în masă a telefoanelor Galaxy Fold.

Însă avertismentele la vedere nu sunt de ajuns, dacă Samsung nu oferă şi unele înlesniri suplimentare pentru repararea la cerere a dispozitivelor defectate, atunci când problemele apar din neglijenţa utilizatorilor.

Având în vedere startul ratat avut de Samsung cu lansare Galaxy Fold, promisiunea înlocuirii ecranului la un cost uşor de suportat, de 149 dolari, ar putea linişti temerile cumpărătorilor încă nehotărâţi, asigurând totodată că incidentele apărute nu vor degenera în scandal.

Promis iniţial pentru luna aprilie, Galaxy Fold a fost retras intempestiv de la vânzare după ce exemplarele oferite drept cadou participanţilor la evenimentul de lansare au scos la iveală probleme grave de fiabilitate, încă din primele zile de utilizare.

Acuzat că ar fi grăbit lansarea Galaxy Fold fără ca dispozitivul cu un design netestat în afara mediului de laborator să experimenteze condiţii de utilizare reală, Samsung ia acum toate măsurile necesare pentru evitarea de noi probleme. Trecut la o nouă revizie hardware, Galaxy Fold urmează să fie livrat cu un pachet personalizat de asistenţă tehnică, gândit în anticiparea celor mai temute probleme.

Spre comparaţie, posesorii de telefoane Galaxy Note şi Galaxy S care solicită înlocuirea ecranului defectat în condiţii neacoperite de  garanţie plătesc între 200 şi 250 de dolari pentru aceeaşi operaţiune. Pachetul include şi suport tehnic asigurat cu personal special instruit, la care utilizatorii Galaxy Fold pot apela pentru informaţii suplimentare şi soluţionarea eventualelor probleme.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult