Samsung amână Galaxy Fold. Va îmbunătăţi telefonul pentru lansarea oficială

Samsung amână Galaxy Fold. Va îmbunătăţi telefonul pentru lansarea oficială

UPDATE 22.04.2019 20:37: Samsung a confirmat amânarea modelului Galaxy Fold. Compania a recunoscut problemele care au apărut pe unităţile trimise pentru testare şi promite să îmbunătăţească telefonul pentru a evita astfel de probleme pe unităţile finale, destinate utilizatorilor finali. Iată poziţia oficială a companiei:

„De curând am prezentat o nouă categorie de dispozitive mobile: smartphone-uri care folosesc noi tehnologii şi materiale pentru a realiza un display destul de flexibil pentru a putea fi pliat. Suntem încurajaţi de entuziasmul din jurul lui Galaxy Fold.

În timp ce mulţi review-eri au împărtăşit cu noi potenţialul pe care l-au văzut, alţii ne-au arătat că dispozitivul are nevoie de îmbunătăţiri pentru a asigura cea mai bună experienţă de utilizare posibilă.

Pentru a putea evalua feedback-ul şi pentru a rula mai multe teste interne, am decis să amânăm lansarea lui Galaxy Fold. Plănuim să anunţăm o nouă dată de lansare în următoarele săptămâni.

Primele investigaţii referitoare la problemele display-ului au arătat că există posibilitatea ca acestea să fie asociate cu impactul în partea de sus şi de jos în zona balamelei, unde care acesta este expus. A existat de asemenea o instanţă unde alte substanţe găsite în interiorul dispozitivului au afectat performanţa display-ului.

Vom lua măsuri noi pentru a îmbunătăţi protecţia ecranului. Vom îmbunătăţi modul de îndrumare pentru utilizatorii noi, cu metode clare în care să protejeze şi să folosească display-ul, inclusiv cu informaţii despre stratul protector, pentru a ne asigura că utilizatorii vor primi o experienţă de utilizare cât mai bună de la Galaxy Fold.

Punem preţ pe încrederea pe care clienţii noştrii ne-o conferă, ei fiind întotdeauna prioritatea noastră. Compania Samsung este hotărâtă să lucreze în strânsă legătură cu ei şi cu partenerii noştri pentru a împinge industria înainte. Dorim să le mulţumim pentru răbdare şi pentru înţelegere.”

 

Articolul Original: Deşi până acum au ajuns doar la câţiva jurnalişti şi bloggeri de tehnologie, telefoanele Samsung Galaxy Fold se defectează în ritm alarmant de mare, problemele apărute punând sub semnul întrebării designul carcasei şi durabilitatea ecranului OLED în mod special.

Nu mai puţin de patru dispozitive Galaxy Fold care se află în mânile celor care vor lansa primele review-uri s-au stricat după mai puţin de două zile de utilizare. În două dintre cazuri, vina a fost a utilizatorilor (însă nu în totalitate), iar în două cazuri, ecranele pur şi simplu s-au stricat. Multiplicate la scara unei lansări globale, problemele ar putea scufunda planurile Samsung pentru dezvoltarea brandului Galaxy Fold.

După ce au investit deja mulţi ani în activitatea de cercetare şi dezvoltare, sud-coreenii de la Samsung nu-şi puteau permite să rateze primul val de lansări în piaţa de telefoane pliabile, dezvăluirea modelului Galaxy Fold într-un moment de maxim interes pentru public putând avea efecte benefice pe termen lung. Nu şi dacă produsul se dovedeşte a fi unul cu defecte majore, care se manifestă în decurs de câteva zile de la prima utilizare.

Speculând asupra acestui subiect, am putea spune că inginerii Samsung s-au grăbit să lanseze Galaxy Fold înainte ca acesta să fi trecut printr-o verificare riguroasă şi în afara laboratoarelor de testare.

Unele probleme, cum ar fi avertizarea utilizatorilor să nu desprindă folia transparentă pre-aplicată pe ecran, ţin de proasta comunicare dintre inginerii Samsung şi echipa de marketing. Însă alte experienţe cum ar fi încreţirea subită a ecranului în zona de pliere, urmată în decurs de câteva ore de defectarea telefonului par să indice probleme hardware sau cu designul carcasei. Dacă acest scenariu se confirmă, între revizuirea designului Galaxy Fold şi producerea unor noi loturi de telefoane în număr suficient pentru livrare spre magazinele din lumea întreagă ar putea trece câteva luni.

Deocamdată, evenimentul de lansare Galaxy Fold pentru piaţa chineză, pregătit pentru ziua de miercuri, a fost amânat. Neoficial, Samsung a suspendat şi instructajele oferite propriilor angajaţi, în timp ce inginerii companiei investighează posibile soluţii pentru problemele semnalate la nivelul ecranului. Totodată, se pare că şi loturile de telefoane Galaxy Fold programate pentru livrare în regiunile unde produsul a fost deja lansat nu vor ajunge la termenul stabilit.

Având în vedere preţul de 2000 dolari, ar fi de neconceput ca telefoanele Galaxy Fold să ajungă în mâinile utilizatorilor fără ca problemele apărute să fie rezolvate, chiar dacă asta înseamnă ca produsele altor producători rival să ajungă pe piaţă înaintea Samsung.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult