Samsung anunţă display-urile indestructibile. Ar putea fi folosite pe generaţiile noi de telefoane

26.07.2018
Samsung anunţă display-urile indestructibile. Ar putea fi folosite pe generaţiile noi de telefoane

Următoarele modele de smartphone-uri Samsung ar putea fi imposibil de spart, conform unui comunicat oficial din partea companiei. Se pare că divizia Samsung Display a dezvoltat un nou panou OLED care poate fi integrat în smartphone-uri şi alte dispozitive, care integrează un substrat indestructibil, care asigură rezistenţa la şocuri.

Practic, noile panouri OLED de la Samsung Display nu mai au nevoie de un strat de sticlă suplimentar pentru protecţie. Display-ul este amplasat la suprafaţa dispozitivului, iar materialele din care este realizat asigură rezistenţă la impactul cu solul. După cum era de aşteptat, soluţia Samsung nu este realizată din sticlă, ci din plastic foarte dur şi rezistent, care ar trebui să asigure aceleaşi caracteristici precum sticla.

Această tehnologie ar putea deschide calea către dispozitivele cu display-uri pliabile despre care am tot auzit în ultimii ani şi ar putea schimba complet piaţa smartphone-urilor. Vorbim despre posibilitatea de a realiza dispozitive mai subţiri şi mai uşoare, întrucât sticla este complet eliminată din ecuaţie. De asemenea, alte industrii precum cea a automobilelor, ar putea folosi aceste panouri pentru consolele de bord. Samsung aminteşte şi alte cazuri de utilizare în industria de dispozitive pentru educaţie şi console de jocuri, dar şi în dispozitive dedicate armatei.

De altfel, Underwriters Laboratories a testat deja această tehnologie şi i-a acordat un calificativ pozitiv, materialele fiind la standardele Departamentului de Apărare al Statelor Unite. Aceste teste implică testarea la impactul cu solul de la o înălţime de 1,2 metri de 26 de ori la rând şi supunerea la temperatori extreme (între -32 şi 71 de grade Celsius). După teste, display-urile Samsung nu erau sparte şi nu arătau semne de impact pe nicio parte.

Samsung susţine însă că display-urile sale au fost testate şi în afara testelor Underwriters Laboratories pentru impact cu solul de la 1,8 metri, iar display-urile au rezistat fără probleme.

Având în vedere că Galaxy Note9 este foarte aproape, există posibilitatea să vedem această tehnologie integrată în acest dispozitiv. Totuşi, având în vedere că Note9 este un upgrade minor faţă de modelul de anul trecut, există posibilitatea ca tehnologia nouă să fie păstrată pentru Galaxy S10 din primăvară, telefonul care ar trebui să marcheze o nouă direcţie în design şi funcţionalitate pentru dispozitivele Samsung.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult